Ervin
14 °C
22 °C

Zsuzsa fideszes?

2006.04.14. 08:46
Szekeres Imre felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba a forint árfolyamával való játszadozást. A szocialista párt elnökhelyettese szerint az OTP csődjéről szóló SMS politikai akció.

A forint árfolyamával való játszadozás abbahagyására szólította fel Orbán Viktort, a Fidesz elnökét a szocialista párt elnökhelyettese a Magyar Televízió pénteki Nap-kelte című műsorában.

"Kérésem Orbán Viktorhoz, ezt hagyja abba. Nem lehet a hatalom olyan fontos, hogy egy politikus elkezdjen azzal játszani, hogy milyen legyen a forint árfolyama" - válaszolta Szekeres Imre a műsorvezetőnek arra a felvetésére, hogy a Fidesz elnöke előző nap Monoron azt jósolta: a forint gyengülni fog, a devizában felvett hitelek törlesztő részletei növekedni fognak.

"Nem lehet külföldre üzengetni, hogy itt valami nagy baj van, amikor nincs. Nem lehet sejtetős, rossz helyzetet vizionálni, mert ez nagyon sokba kerül Magyarországnak" - folytatta a szocialista politikus.

Szekeres Imre külön kitért arra, hogy nem szabad sms-üzeneteket küldözgetni az OTP állítólagos csődjéről, hogy ezzel pénzkivételi hullámot indítsanak el. Szerinte ez az álhír a választások idején, a két választási forduló között nyilvánvalóan politikai okokból indult el.