Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Beperli a Fidesz Kóka Jánost

2006.04.19. 14:50
Az SZDSZ minisztere azt állította, hogy fideszes aktivisták állnak a múlt heti riogatás mögött. Egy férfi több száz sms-t küldött szét, amelyben az OTP esetleges összeomlásáról írt. A Fidesz feljelentette Kókát.

Személyiségi jogok megsértése miatt nyújt be keresetet a Fidesz Kóka János szabad demokrata gazdasági miniszter ellen az OTP csődjéről szóló hamis sms-ekkel kapcsolatos állításai miatt, jelentette be Szijjártó Péter fideszes szóvivő.

Az OTP Bank csütörtökön tett feljelentést, mert ügyfelei az ország több pontján a pénzintézet csődjéről szóló sms-t kaptak mobiltelefonjukra. Az üzenet küldője az tanácsolta, hogy vegyék ki pénzüket a bankból. Kóka János az SZDSZ április 18-i sajtótájékoztatóján azt állította: "fideszes aktivisták állnak az OTP csődjéről szóló hamis sms-ek mögött". A Fidesz ezután "haladéktalanul benyújtja a személyiségi jogok megsértése miatti keresetét" - írta Szijjártó Péter közleményében. A szóvivő szerint a kártérítést összegét a Fidesz jótékony célokra fordítja.

A nyomozó iroda szóvivője később azt közölte, hogy pénteken elfogták azt a férfit, aki az sms-t küldte, és vele szemben tőkebefektetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

A keddi Népszabadság azt állította, hogy a férfi közismert fideszes aktivista. A párt cáfolta, hogy bármilyen szimpatizánsként, aktivistaként nyilvántartanák a férfit.

Állok elébe minden vizsgálatnak, mondta Kóka János az MTI-nek a Fidesz bejelentésére reagálva. "Csak nehogy úgy járjanak fideszes barátaink, mint a szerver-ügyben és a Magyar Vizsla ügyében" - tette hozzá.