A sofőr ne ihasson

2005.07.29. 17:17
A kormánynak sms-ben válaszolók többsége nem tartja elfogadhatónak, hogy akár minimális alkoholos befolyás alatt is vezethessen valaki autót. Jövő héten az egészségüggyel összefüggő kérdést tesznek fel.
A kormány a politikai vita ellenére is felteszi a következő négy hétre tervezett kérdéseit, mondta Batiz András pénteki sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő az SZDSZ bírálatára utalva közölte: vállalni kell ezt a kampányt, még akkor is, ha ebből politikai vita kerekedett.

Batiz András tájékoztatása szerint ezen a héten jóval többen szavaztak, mint egy héttel korábban, 3593-an voksoltak a kormány kérdésére. Ezen a héten azt tudakolta a kormány, lehessen-e csekély mennyiségű szeszesital fogyasztás után autót vezetni. A válaszadók többsége, 2068-an ezt elutasították, míg 1525-en elfogadhatónak tartották.

Batiz András megerősítette, hogy a kormány továbbra is fontosnak tartja kikérni az emberek véleményét egyes, sokakat foglalkoztató kérdésekben. Bár a jövő heti kérdést még nem ismertette - erre hétfőn kerül sor -, azt azért elmondta a kormányszóvivő, hogy az egészségüggyel összefüggő, az igazságosságot és az esélyegyenlőséget érintő kérdést tesznek fel.

A "jövő dilemmáiról" kérdezi a kormány az ország lakosságát, jelentették be a múlt héten. A múlt hétfőn indult, negyvenmillió forintba kerülő sms-szavazós kampány első hetében arra vártak választ, hogy két azonos gyermek születése után legyen-e lehetőségük a szülőknek a harmadik gyermek nemének megválasztására.  • Hírek
  • Támogatások