Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Nyílt nappá változott a Fővárosi Közgyűlés ülése

2003.03.03. 19:17
Szinte nyílt nappá változott hétfőn délután a Fővárosi Közgyűlés ülése. A testületi ülésen mintegy 100 polgári körös aktivista jelent meg, miután a tagok előzőleg SMS-ben értesítették egymást arról, hogy "ma tárgyalják a pengefalat".
A polgári körök úgy értesültek, hogy hétfőn este szavaz a fővárosi képviselő-testület a Terror Háza pengefaláról, ezért a polgári körök tiltakozást szerveztek a Fővárosi Közgyűlés mai ülésére.

A közgyűlés napirendi pontjai közé végül mégsem vették fel a pengefal kérdését: az MSZP-SZDSZ többségű közgyűlés ugyanis leszavazta a javaslatot, ezért nem szerepelhetett a napirendi pontok között.

A Fidesz-MKDSZ frakció ezek után távol maradt költségvetés napirendi pontjának szavazásától, így - érdemi munka helyett, jobb híján - szünetet kellett elrendelni. Később tovább folytatódott a munka.

Az ülésen részt vevő "vendég polgárok", főként idősebb hölgyek, az ülés szünetében kérdéseket tettek fel Demszky Gábornak és helyetteseinek. Többen panaszaikat és észrevételeiket fogalmazták meg, volt, aki transzparensen fejezte ki a kormány elleni szimpátiáját.

Hende Csaba, Orbán Viktor kabinetfőnöke és a polgári körök szervezője korábban azt üzente, maga is értesült arról, hogy SMS-ben hívták fel a polgári köröket tiltakozni a pengefal lebontása ellen a közgyűlésben.

A pengefal fennmaradási engedélyét a múlt héten függesztette fel Demszky Gábor, ami felzúdulást keltett, elsősorban a politikai paletta jobb oldalán.