Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Jól fizetett rokonok a parlamentben

2003.02.05. 07:11
Rokonaikat foglalkoztatják parlamenti titkárként a Fidesz frakcióban helyet foglaló kisgazda honatyák - derül ki a Magyar Hírlap összeállításából. A lapból megtudható, hogy a Fidesz frakcióvezetője kérte be a képviselő-alkalmazottak életrajzát, melyből kiderült, hogy a kisgazdák feleségeiket, gyermekeiket, vagy sógoraikat alkalmazzák havi 120 ezer forintért.
Ki a feleségét, ki a lányát, fiát, ki pedig a sógorát alkalmazza havi 120 ezer forint juttatásért, hogy országgyűlési képviselői munkáját segítse. Ez derült ki azokból az önéletrajzokból, amelyeket a Fidesz-frakcióban ülő kisgazda honatyák alkalmazottai nyújtottak be Áder Jánosnak. A Magyar Hírlap információi szerint a frakcióvezető januárban kérette be az önéletrajzokat.

A lap összeállításából kiderül, hogy a képviselők egy alkalmazottat foglalkoztathatnak, határozott idejű szerződéssel, ami a parlamenti mandátum lejártával szűnik meg. A vonatkozó szabályozás szerint a képviselői alapdíj hatvan százaléka jár a képviselők titkárainak, ami jelenleg bruttó 120 ezer forint. A Magyar Hírlap szerdai cikke szerint a Fideszen belül működő kisgazdák közül mindössze két olyan parlamenti képviselő van, aki nem valamelyik rokonát alkalmazza.

Turi-Kovács Béla, a Fidesz kisgazda szárnyának vezetője feleségét foglalkoztatja hasonlóan Kékkői Zoltánhoz, az FVM volt államtitkárhoz, akinek házastársa hivatását tekintve okleveles csecsemő- és gyermekgondozó. Szentgyörgyvölgyi Péter, az FKGP utolsó frakcióvezetője is feleségét választotta beosztottjának, aki jelenleg civilben idegenvezető. Tóth Imre viszont kétdiplomás lányát foglalkoztatja, aki a Békés Megyei Önkormányzat Hivatalánál dolgozik. Vincze László is egyetemet végzett lányát kérte fel, míg Balogh József 20 éves fiát alkalmazza. Simon Miklós a sógorát választotta. A sorból csak Balogh Gyula és Fenyvesi Máté lóg ki, ők nem rokont választottak alkalmazott gyanánt.  • Eladnék
  • Hírek