Benedek
-4 °C
5 °C

Megbüntették a söjtöri tojásdobálót

2004.10.12. 08:10
Első fokon ötvenezer forint pénzbírságra ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly egy tojást akart dobni Medgyessy Péter miniszterelnökre. Az ügyészség két tojás elhajításával vádolta B. Alexandert, de a bíróság egy tojás eldobását látta bizonyítottnak.
A Zalaegerszegi Városi Bíróság hétfőn rendzavarás szabálysértés miatt első fokon ötvenezer forint pénzbírságra ítélte B. Alexander 33 éves németfalui lakost, aki az ítélet szerint tavaly október 18-án Deák Ferenc söjtöri szülőháza előtt egy tojást hajított a kihelyezett kormányülésről érkező miniszterek felé - tudta meg a Népszabadság.

Előzmény

A kormány október 18-án Deák Ferenc söjtöri szülőháza előtt tartott ünnepséget a politikus születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Az eseményt ellentüntetők zavarták megAz ügyészség két tojás elhajításával vádolta B. Alexandert, és garázdaság vétsége miatti felelősségre vonását is kezdeményezte, ám a bíróság egy tojás eldobását látta bizonyítottnak.

Az ítélet szerint a tojás egyetlen kormánytagot sem talált el, ám a vádlott olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas volt rá, hogy másokat megbotránkoztasson. Az ítélet nem jogerős.