Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Intőt kapott két MeH-alkalmazott a söjtöri ebédért

2003.11.28. 10:17 Módosítva: 2003.11.28. 10:18
Bár Gál J. Zoltán kormányszóvivő azt valószínűsítette, hogy minimum fegyelmeit kap a söjtöri ebédért felelős dolgozó, Pulay Gyula a kancellária közigazgatási államtitkára az Indexnek azt mondta: írásbeli figyelmeztetésben részesült az ügy miatt két alkalmazott.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulóján Söjtörön tartott kihelyezett ülést a kormány. A meghívott vendégekkel együtt ebédelt a kabinet, az ünnepi menüt pedig a budapesti Mágnáskert Étteremből szállították. A hivatalos közlések a szerint a VIP vendégeknek felszolgált több fogásos menü ára kevesebb mint száz személy számára 735 ezer forintba került. Az ebéd tényéről elsőként beszámoló Blikk szerint viszont háromszáz embert láttak vendégül és 2,4 millióba került az ebéd.

"A személyi konzenkvenciát levonjuk" - ígérték

A söjtöri ebéd kapcsán kialakult nyilatkozatháborúban Kovács László MSZP-s pártelnök-külügyminiszter bejelentette: azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben Kiss Péter kancelláriaminiszter és vélhetően meg is van már az ügynek a felelőse. Gál J. Zoltán kormányszóvivő azt valószínűsítette, hogy minimum fegyelmit kap a vétkes.

Megállapítást nyert, hogy az előkészítésben résztvevő munkatársak nem tájékozódtak eléggé, hogy a helybeli és környékbeli cégek az ebéd megrendezésére tudnak-e vállalkozni, a teljes megye területén nem vizsgálták ezt a kérdést - írta az üggyel kapcsolatos korábbi közleményében Pulay Gyula. A MeH közigazgatási államtitkára közölte: "A munkatársak a legolcsóbb ajánlatot fogadták el, ugyanakkor a versenyeztetési feltétel kialakításában elkövetett hibák miatt a személyi konzekvenciákat a hivatal vezetése levonja."

Írásbeli figyelmeztetés

"Írásbeli figyelmeztetésben részesült a söjtöri ebédet szervező két Meh-dolgozó" - nyilatkozta az Indexnek Pulay Gyula, a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára. Tájékoztatása szerint ez a korábban bejelentett személyi konzekvencia a hibáért, amit a munkatársak jutalmazásánál figyelembe vesznek majd. Pulay nem tudta pontosan megmondani, hogy ez mekkora anyagi hátrányt jelent az érintetteknek, mintahogy arra sem kívánt válaszolni, hogy a vétkesnek ítélt dolgozók a kancellária mely részlegéhez tartoznak.