Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Már nem igazgató-helyettes az SS-egyenruhás tanár

2007.06.21. 13:23
Felmentették az SS-egyenruhában pózoló budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettesét. A tanár továbbra is végezheti az érettségi vizsgákkal kapcsolatos teendőit.

Felmentette igazgatóhelyettesi beosztásából az intézmény igazgatója csütörtökön a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettesét, aki az interneten SS-egyenruhában volt látható. A tanár a felmentést tudomásul vette, közölte az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke.

>Szalma István elmondta: a felmentéssel párhuzamosan a székesfehérvári egyházmegye megkezdte az ügy vizsgálatát. Első lépésként felállítják a vizsgálóbizottságot, majd a jogi követelményeknek megfelelően folytatják le az eljárást.

A főhatóság elnöke úgy fogalmazott, hogy a katolikus egyház már "letette voksát a kisemmizettek, az áldozatok mellett", s ezzel kapcsolatban egyértelmű álláspontot és normákat fogalmazott meg. S aki azok betartására képtelen, annak, vagy munkáltatójának "le kell vonni a konzekvenciákat".

Kosaras Péter Ákos, az egyházi iskola igazgatóhelyettese – egy azóta már az internetről eltávolított képen – SS-egyenruhában volt látható. Mint korábban újságoknak nyilatkozta, egy történelmi játék kedvéért, egy hagyományőrző táborban viselte az egyenruhát.

A tanár az eddigi gyakorlatnak és szabályoknak megfelelően továbbra is végezheti az érettségi vizsgákkal kapcsolatos teendőit.