Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Stumpf Bokrost szeretné miniszterelnöknek

2006.10.03. 09:56
Bokros Lajos a külföld előtt is hitelesen tudná képviselni a magyar gazdasági reformokat, ráadásul egyszer már bizonyított, véli Stumpf István. Orbán Viktor volt kancelláriaminisztere szerint Bokros "sokat fejlődött".

Bokros Lajos egyszer már bizonyította, hogy képes csomagokat menedzselni, jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Stumpf István. Orbán Viktor egykori kancelláriaminisztere a volt pénzügyminisztert tartja a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek, hiszen Bokros az elmúlt tíz vében "sokat fejlődött", azaz immár "arra is alkalmas lenne, hogy a szociális teherviselése terheit sokkal jobban szét tudja teríteni".

Csapatépítés


Bokros jó lenne Orbánéknak

Stumpf azért is tartaná jó jelöltnek Bokrost, mert a külföld felé is hitelesen tudná képviselni a reformokat, "azt tudná üzenni, hogy mégiscsak van egy olyan ember, aki meghatározott mandátummal, meghatározott időn keresztül el tudja vinni a konvergenciaprogramot és az államháztartás rendbetételét is".

Stumpf szerint a jelenlegi bizalmi válság legnagyobb kérdése, hogy lehet-e olyan kormányfőjelöltet találni, aki " tud maga mögé csapatot formálni, meg tudja szerezni a parlamenti többség támogatását, és neki tud kezdeni a reformoknak". Szerinte a demonstrációk addig nem állnak le, míg Gyurcsány le nem mond, vagy le nem váltják.

Veszélyes játékok

A most politológusként nyilatkozó egykori miniszter szerint Gyurcsány önmaga ellen kezdeményezett bizalmi szavazása rizikós lépés, mert "a párt prominensei körülbelül úgy értesülhettek róla, mint a magyar közvélemény, mint derült égből a villámcsapás". Mint mondta, "nincs is minden tekintetben végiggondolva az, hogy ennek milyen következményei lehetnek".

Igaz, maga Stumpf is elismeri, hogy Gyurcsány megbuktatásával a szocialisták személyes egzisztenciájukat is veszélyeztetnék.