Krisztina
18 °C
24 °C

Megrongálták egy fideszes képviselő lakását és kocsiját

2004.03.09. 13:55
Stolár Mihály fideszes önkormányzati képviselő nem zárta ki annak lehetőségét, hogy politikai okokból rongálták meg autóját és lakását, miután vasárnap nyert egy időközi önkormányzati választáson. A pszichiátriai kezelés alatt álló tettest a rendőrség szinte azonnal elfogta.
Egy győztes önkormányzati választást követően megrongálták Stolár Mihály parlamenti képviselő autóját és lakását Ajkán, értesült a HavariaPress. A Veszprém megyei városban vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást, amit az ellenzék nyert meg.

Azon az éjszakán ismeretlen tettesek megrongálták a helybeli, az Országgyűlésben és a megyeházán is tevékenykedő képviselő lakását és autóját Tósok városrészben. A rongálásokat hétfőn reggel fedezték fel, s ezt követően tettek feljelentést a rendőrségen.

Ivott és gyógyszert vett be

A rendőrség szinte azonnal elfogta azt a férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy betört Stolár Mihály fideszes parlamenti képviselő ajkai lakásának garázsába kedden hajnalban, s a gépkocsiját súlyosan megrongálta - közölte a város rendőrkapitánya az MTI-vel. A rongálás bűntettével gyanúsítható 31 éves férfit fél órán belül elfogtuk, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte, mondta Giczi Róbert alezredes.

A rendőrkapitány közlése szerint a fiatalember nem tudott elfogadható magyarázatot adni tettére. Arra hivatkozott, hogy éjszaka különböző szórakozóhelyeken sokat ivott, és sok gyógyszert is bevett, majd hazafelé menet úgy gondolta, feltör egy garázst és autózik. A képviselő kocsiját azonban nem tudta elindítani, ezért dühében egy kalapáccsal szinte szétverte az autót és a garázs berendezéseit.

A kapitány közlése a férfi semmit nem vitt el a garázsból, viszont az okozott kár meghaladja az egymillió forintot. Giczi Róbert elmondta azt is, hogy a gyanúsított férfi pszichiátriai kezelés alatt áll.

A képviselő az Info Rádiónak adott nyilatkozatában nem zárta ki, hogy a támadás politikai okokból érte.

Stolár életrajza
Stolár Mihály 1954. december 2-án született Ajkán. Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán 1978-ban matematika - testnevelés szakos tanárként végezett. Több sportágból szerzett edzői minősítést. A tanári diploma megszerzése után visszakerült szülővárosába, ahol egy évig általános iskolában tanított, azt követően középiskolában tanít.
Jelenleg a Bánki Donát Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola igazgatóhelyettese. 1980-ban kötött házasságot. Két gyermeke van.
1998. januárjában választották a helyi Fidesz csoport elnökévé. 1998 őszétől városi és megyei önkormányzati képviselő. 2002-ben országgyűlési képviselővé választották.