Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Visszavette a nép az eladott strandot

2001.03.23. 13:58
Kapcsolódó cikkek (1)
Patthelyzet alakult ki Visegrádon, miután a helyi népszavazáson a lakosság úgy döntött, meg kell tartani az önkormányzat által már eladott letencei strandot. A döntés nyomán az sem kizárt, hogy az önkormányzatnak jelentős kártérítést kell majd fizetnie a vevőnek, aki már kifizette a vételár egy részét.
Patthelyzet alakult ki Visegrádon, miután a helyi népszavazáson a lakosság úgy döntött, meg kell tartani az önkormányzat által már eladott letencei strandot - közölte Hadházy Sándor polgármester pénteki sajtótájékoztatóján. Elmondta: az önkormányzat hosszas előkészítés után jogszerű módon adta el a fürdőt.

A strandfürdő látképe
Az üzlettől azt várta, hogy a vásárló vállalkozó több milliárd forintot ruház be, és ezzel hozzájárul a Dunakanyar idegenforgalmi továbbfejlesztéséhez. Az önkormányzatnak erre saját pénze nem volt, a város évi 200 millió forintból gazdálkodik. Az adásvétel ellenére helyi kezdeményezésre népszavazásra került sor a fürdő ügyében, s a visegrádiak többsége március 17-én a strand megtartása mellett foglalt állást. Így most az önkormányzat nehéz helyzetbe került, hiszen a közakaratot érvényesíteni kell - fejtette ki a polgármester.

Az önkormányzat első lépésként felveszi a kapcsolatot a vevővel, a Castrum Visegrád Kft.-vel, s felajánlja, hogy közös megegyezéssel nyilvánítsák semmisnek az adásvételt, valamint állapodjanak meg, hogy a város visszafizeti a kft.-nek az eddig felvett 50 millió forintot - a vételár egyharmadát.

Megegyezés hiányában az önkormányzat bírósághoz fordul, kérve, állapítsa meg, jár-e kártérítés a vevőnek, és milyen mértékben. A polgármester közlése szerint a városvezetés nehéz helyzetben van, mert a költségeket az önkormányzat pénzéből kell előteremteni. Ennek végeredményben a helyi lakosok látják kárát - tette hozzá.

Jelenleg egyébként még folyik a népszavazás végleges adatainak ellenőrzése, a napokban ugyanis valaki panasszal fordult a számláló bizottsághoz, vizsgáltassa ki az adatok hitelességét. Amennyiben kiderülne, hogy szabálytalanságok történtek a népszavazásnál, úgy ismét új helyzet állna elő - húzta alá a polgármester.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft