Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Stumpf: az emberek szerint nem komoly alternatíva a Fidesz

2005.03.30. 20:49
A Fidesz-kormány volt kancelláriaminisztere szerint Gyurcsány Ferenc népszerűsége megtorpant, a Fideszt viszont az emberek tetemes hányada nem tekinti komoly kormányzati alternatívának.

Megszűnt a miniszterelnök népszerűségi fellángolása, mondta Tatán az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere, aki szerint "a magyar közélet rossz állapotban van".

Közvéleménykutatási-számok

"Látható, hogy a kormány teljesítménye egyre gyengébb, ami most már megmutatkozik a közvélemény-kutatási számokban is. ...Az emberek kezdik érzékelni, hogy a 2005-ös költségvetés megszorító költségvetés, és ez kezd megjelenni a szociális szférában, a feszültségek jelen vannak az oktatásban, hamarosan felbukkannak az önkormányzatoknál és az egészségügyben is - mondta Stumpf.

A gazdatüntetés csak a jéghegy csúcsa volt, a kormánynak nincs világos képe arról, hogy milyen országot akar építeni - közölte Stumpf István hozzátéve: a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök körüli népszerűségi "boom" megszűnt - tette hozzá. A legutóbbi Gallup felmérés szerint Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban a hatvan éves korosztályig a megkérdezettek több mint fele gondolja úgy, hogy rosszul végzi a munkájáta, és a hetven év felettiek körében a legkedvezőbb a kormányfő megítélése. Bővebben> > >

Jelentős előny

Ám az ellenzéknek is van javítanivalója, mert hiába vezet a Fidesz támogatottságban jelentős előnnyel, az emberek tetemes hányada, főleg a bizonytalanok "nem tekintik komoly kormányzati alternatívának az ellenzéki erőket. Nyilvánvaló, hogy most már elő kell állni nem csak az ellenzék kulturális programjával, hanem az egészségügyi és gazdasági programmal is" - mondta Stumpf István.