Auguszta
-7 °C
0 °C

Féltékeny férj verte meg a sumonyi polgármestert

2005.08.03. 14:05
Hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást indítottak egy férfi ellen, aki még hétfőn ököllel előbb többször megütötte, majd megrugdosta, a baranya megyei Sumony polgármesterét.

Megverték a Baranya megyei Sumony független polgármesterét, Lucza Jánost. "A község első emberét hétfőn érte a támadás, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben" - mondta el Bális Eszter az MTI-nek. A Pécsi Rendőrkapitányság sajtóreferense nyomozati érdekekre hivatkozva több részletet nem közölt az esetről.

Lucza János beszámolt arról, hogy egy férfi verte meg, amikor a település közcélú foglalkoztatottjainak munkáját ellenőrizte. "Az utcán lépett elém. Először szidalmazni kezdett, hogy miért dolgoztatom feleségét férfiakkal együtt, majd kétszer az arcomba ütött, ellökött, és már a földön feküdtem, amikor háromszor belém rúgott" - mesélte a polgármester, aki szerint a támadó indítéka egyértelműen a féltékenység volt. Lucza János vese-, borda- és arcsérüléseket szenvedett. Jelenleg kórházban ápolják, egyelőre nem tudni, mikorra épülhet fel.

Az azóta már kihallgatott férfi fényes nappal, a nyílt utcán támadta meg a település első emberét. Korában már több alkalommal fenyegette meg a polgármestert azzal, hogy megöli, adta hírül a HavariaPress.

Szerettük volna megkérdezni a történtekről a kórházban fekvő polgármestert. Az otthoni számát tárcsázva feleségével tudtunk beszélni, ő azonban zaklatottságára hivatkozva nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott, férje telefonja le van merülve, így nem érhető el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!