Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Surján: A budapesti proli megvehető

2002.06.06. 23:11
Surján László megfogalmazása szerint a késői Kádár-korszak hatalmi elitjének kétségbeesett, de sikeres kísérlete folyik ma Magyarországon, aminek célja a hatalom megszerzése és megtartása. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség társelnöke a szervezet csütörtöki, Hatvanban rendezett fórumán azzal magyarázta a baloldal választási győzelmét, hogy "a budapesti proli fröccsel megvehető".
- Ez egy nyers hatalmi harc, ami nem válogat a maga eszközeiben - mondta Surján.

Surján László hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök felelős a politikai megosztottságért, ugyanis - mint mondta - a magyar társadalom már a felvilágosodás kora óta megosztott.

- Ebben a helyzetben a polgári pártoknak és a tízfős parlamenti többséggel rendelkező kormánypárti politikai erőknek is érdekében állna a két tábor közötti hidak építése, az árkok betemetése. Ám ennek az ellentéte történik, mindenkit leváltanak, akinek csak annyi a bűne, hogy az előző kormány nevezte ki, ami nem az árkok betemetését, hanem új falak emelését jelenti - mondta a politikus.

Az országgyűlési választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a szavazófülkékben és a szavazatszámlálás során nem történt csalás. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy szerinte "a baloldal olyan, fröccsel megvehető embereket vitt el az utolsó pillanatban, szervezetten szavazni, akiknek a nagyapja nyilas volt, majd belépett a kommunista pártba".

- Miközben a nógrádi palóc embert így nem lehet megvenni, a budapesti lumpenproletárt meg lehet venni - jegyezte meg Surján László.

Bejelentette, hogy Unió címmel új, kéthetenként megjelenő lapot indított útjára a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, amellyel a jobboldal és a társadalom összefogását kívánják előmozdítani.