Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Szent-Iványi Fodort, Somogy Kókát támogatja

2008.05.16. 20:01
Formálódnak a támogatói táborok az SZDSZ két elnökjelöltje körül. Kóka János, a párt jelenlegi embere mögé épp most sorakozott fel a Somogy megyei szervezet, míg Fodor Gábor melletti elkötelezettségét szent-Iványi István deklarálta.

Fodor Gábor elnökjelöltet támogatja Szent-Iványi István, az SZDSZ egyik ügyvivője a liberális párt június 7-iki küldöttgyűlésén Kóka János jelenlegi pártvezetővel szemben.

Az SZDSZ európai parlamenti képviselője azért döntött így, mert úgy érzi: Fodor nagyobb eséllyel szerezheti vissza a szabad demokraták támogatóit, és nagyobb eséllyel gyűjthet új szimpatizánsokat. Az ügyvivő szerint a küldöttgyűlés nem elsősorban arról fog szólni, hogy a tavalyi küldöttgyűlés hibáit és problémáit kiküszöbölje, sokkal inkább arról, milyen úton halad tovább a párt.

Szent-Iványi fontosnak tartja, hogy kik lesznek az ügyvivői testület tagjai, mert ők határozzák meg a párt napi politizálását. Az ügyvivő-jelöltek névsorát egyébként például már Somogyban összeírták, ám a lista valószínűleg nem Szent-Iványi szája íze szerint való.

Ugyanis ez a megye épp most deklarálta, hogy Kóka Jánost jelölte pártelnöknek az SZDSZ somogyi választmánya, szinte egyhangú határozattal. Kóka János elnöki programjának és az általa elképzelt SZDSZ jövőbeli programjának sikeres végrehajtásához a somogyi szabad demokraták Eörsi Mátyást, Ercsényi Ferencet, Gadus Istvánt, Gerencsér Balázst, Gusztos Pétert, Hankó Faragó Miklóst, Horn Gábort, Lakos Imrét, Skalicky Andreát, Világosi Gábort és Wittinghoff Tamást támogatják a párt ügyvivői tisztségének elnyerésében.