Szilvia
5 °C
16 °C

Fidesz-MSZP üzengetés

2002.02.19. 14:47
Az Országgyűlés február 26-i plenáris ülésén való részvételre és a médiatörvény módosításának támogatására kéri Szájer József a Fidesz frakcióvezetője az MSZP képviselőcsoportját. A szocialisták még nem döntöttek a részvételről, de hiányolják a bocsánatkérést azért, mert a Fidesz több politikusa hazaárulónak nevezte őket.
Szájer József Nagy Sándor szocialista frakcióvezetőhöz írt és kedden elküldött levelében azt kéri az ellenzéki képviselőcsoporttól, hogy korábbi elhatározásától eltérően vegyen részt a parlamenti ciklus utolsó ülésnapján és biztosítsák a médiatörvény egyes pontjainak kétharmados szavazattöbbséggel való elfogadását. Szájer József szerint erre a jogharmonizáció miatt lenne szükség.

A kormánypárti politikus emlékeztetette Nagy Sándort arra, hogy a javaslat tárgyalásához az Országgyűlés házszabályától való eltérésre, míg elfogadásához a T. Ház kétharmados többségi támogatására van szükség.

Az MSZP hétfőn dönt

- A Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselőcsoportja hétfői ülésén dönt a részvételről - nyilatkozta az Index-nek Katona Béla frakcióvezető-helyettes. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a szocialisták hiányolják Szájer József leveléből a bocsánatkérést.

Mint ismert, az MSZP képviselői azt követően döntöttek a plenáris ülésről való távolmaradásról, hogy a február 5-i ülésen Keller László szocialista honatya ügyrendi felszólalásában azt mondta: a miniszterelnök bekiabálásában hazaárulónak nevezte az ellenzéket. Katona Béla szerint a Fidesz-nek ezért meg kellene követnie pártját. Az ellenzéki politikus kiemelte, a részvételről szóló döntést alapvetően befolyásolja majd, hogy a Fidesz valóban a médiatörvény jogharmonizációhoz szükséges részeit akarja-e módosítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?