Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Elhunyt Bicske polgármestere

2008.06.04. 00:02
58 évesen, hosszantartó betegség után elhunyt Szántó János, az MSZP országgyűlési képviselője, Bicske polgármestere. Szántót a szocialista frakció saját halottjának tekinti.

Kedden, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Szántó János az MSZP országgyűlési képviselője, Bicske polgármestere.

Szántó János megbecsült tagja volt a szocialista képviselőcsoportnak, köztiszteletben álló ember, akinek munkáját közlekedési szakpolitikusként, polgármesterként, megyéje, települése ügyeiben lelkiismeretesen eljáró képviselőként bal- és jobb oldalon egyaránt elismerték" - áll a szocialista frakció által kiadott közleményben.

A szocialista frakció Szántó Jánost saját halottjának tekinti.

Szántó János a Somogy megyei Szöllösgyörkön született 1949. szeptember 6-án. A Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett gépészmérnöki diplomát 1972-ben. Csaknem három évtizedet dolgozott a gépipar, illetve a reálszféra területén. Volt üzemvezető, fejlesztési főmérnök, illetve a vasúti járműgyár igazgatója. A MÁV Rt. Felügyelő Bizottságának 2002 óta volt a tagja. 2002. október 20-tól Bicske polgármesterként dolgozott. 2002 óta vezette a ZSÁMERT Területfejlesztési Társulást, 2004 júniusától pedig a Vértes Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulást.

A 2006-os országgyűlési választásokon a Fejér megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól volt a gazdasági és informatikai bizottság tagja.