Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet

2007.10.04. 10:25
"Mondtuk már, hogy Horn Gyula nélkül nem megy. Ment. Hogy Kovács László nélkül nem megy. Ment. Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet" - mondta a Népszabadságnak Szanyi Tibor szocialista politikus.

A normaszöveg elkészülte előtt "nem érdemes" arról beszélni, hogy a szocialista frakció felsorakozik-e a miniszterelnök által bejelentett hétpontos intézkedési csomag mellett; ugyanakkor "Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet" - nyilatkozta Szanyi Tibor (MSZP) a Népszabadságnak. A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a politikus kiemelte: az, hogy a frakció kiáll a kormányfő mellett, nem feltétlenül csak az ő személyének szól, hanem annak, hogy a kormányzó párt kiáll a miniszterelnöke mellett.

Ha viszont a frakció többsége úgy dönt, hogy Gyurcsánynak mennie kell, akkor menni fog. Ezt ő is tudja. De ez nem kérdés ebben a pillanatban, tette hozzá. A kormányfő támogatásáról szólva Szanyi Tibor megjegyezte, természetesen minden pártnak az az érdeke, hogy két választás között a legnagyobb legyen a stabilitás.

"A Fidesz is azt hangoztatja, hogy Orbán Viktornál nincs jobb emberük. Dehogy nincs. Mi is azt mondjuk, hogy Gyurcsánynál nincs jobb emberünk. Ha kellene, biztos lenne. Mondtuk már, hogy Horn Gyula nélkül nem megy. Ment. Hogy Kovács László nélkül nem megy. Ment. Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet. Lehet, hogy száz év múlva; lehet, hogy holnap" - hangoztatta a szocialista politikus.

A kormányfő által bejelentett intézkedési csomag egyik vitatott pontjáról, a képviselői juttatások átláthatóbbá tételéről szólva azt mondta, "ha az emberek fontos feladatokat bíznak a képviselőkre, azt meg is kell fizetni". Ezért sem tartja jónak, hogy a kormányfő látványosan lemond a fizetéséről, mert ez rossz üzenet a rendes, "güriző" képviselők felé.

"Minden képviselő nevében kikérem magamnak, hogy bárki példát mutasson abból, miként kell lemondani a jövedelmünkről" - zárta le a Népszabadságnak adott interjúját Szanyi Tibor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!