Auguszta
-3 °C
2 °C

Fellebbezett a Szárhegy Dűlő

2005.06.08. 06:43
Szerdán határoz az Országgyűlés Orbán-bizottsága a vizsgálati menetrendről. A bizottsági elnök minden érintettet meg akar hallgatni. Időközben megérkezett a bíróságra a Szárhegy Dűlő Kft. fellebezése.
Megérkezett a Fővárosi Bíróságra a Szárhegy Dűlő Kft. fellebbezése, s azt rövidesen továbbítják az Ítélőtáblához - értesült a Népszava. A januárig Orbán Viktor felesége résztulajdonában állt gazdasági társaság azért kér jogorvoslatot, mert az Élet és Irodalom ellen indított helyreigazítási pert első fokon elvesztette. A cég azt szerette volna elérni, hogy a hetilap közölje: nem voltak taggyűlések azokon a napokon, amelyeket az orgánum cikksorozatában megjelölt, ezért azokról jegyzőkönyvek sem készülhettek.

A bíróság megállapította: nem kétséges, hogy a Szárhegy Dűlő Kft. tagjai alkalmanként az ÉS által megjelölt napokon is összejöttek és érdemben tárgyalták a társaság ügyeit. Azt az ügy érdeme szempontjából nem tartotta relevánsnak, hogy megállapítsa: megfeleltek-e a taggyűlésre vonatkozó formai követelményeknek.

A lapban idézett iratok szerint Orbán Viktor miniszterelnökként többször részt vett a tulajdonosok megbeszélésein, s ott többször hozzá is szólt a nagyívű tervekhez. A Fidesz elnöke az MTV A szólás szabadsága című műsorában azt mondta: adott tanácsot felesége cége állami támogatás megszerzésére irányuló pályázatával kapcsolatban, vagyis tartalmilag elismerte a nagy visszhangot kiváltott közlést.

Mindenkit várnak

A Népszava azt is közli, hogy szerdán határoz az Országgyűlés Orbán-bizottsága a vizsgálati menetrendről. Elsőként arról, hogy kiket és milyen ütemben hallgasson meg az előző miniszterelnök vagyonosodását vizsgáló testület. Valamennyi, az Élet és Irodalom jegyzőkönyveiben említett személy szerepel a meghallgatásra várók között, így Orbán Viktor és a felesége tulajdonában állt társaság, a Szárhegy Dűlő Kft. tagjai: Kékessy Dezső, Madarász László, Szász I. Attila is, de az általuk említettek is, így a többi között a Tokaj Kereskedőház akkori vezetői: Hegedűs Zoltán és Stumpf Miklós is.