Erzsébet
1 °C
4 °C

Elfogták Mezőkovácsháza MSZP-s expolgármesterét

2008.04.29. 14:55
Elfogta a rendőrség a körözés alatt álló Szarvas Attilát, aki az előző ciklusban Mezőkovácsháza polgármestere volt, erősítette meg a rendőrség kedden.

A több bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélt, hónapok óta szökésben lévő, Szarvas Attilát kedden elfogták a rendőrök.

Az egykori mezőkovácsházai polgármestert tavaly nyáron ítélte jogerősen egy év szabadságvesztésre a Békés Megyei Bíróság - egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt Szarvas Attilát. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte.

Szarvas Attila - aki az előző ciklusban a szocialista párt által támogatott polgármester volt - nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse az összesen két év tíz hónapos büntetést, ezért tavaly decemberben a megyei bíróság elrendelte a körözését.

A mostani elfogás körülményeiről a rendőrség annyit közölt: kedd délelőtt jutottak olyan információk birtokába, hogy a körözött expolitikus nem Békésben, hanem más megyében, egy kistelepülésen tartózkodik.

A megyei főkapitányság és a Körös akcióosztály nyomozói meg is találták, elfogták, majd a gyulai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?