Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Elfogták Mezőkovácsháza MSZP-s expolgármesterét

2008.04.29. 14:55
Elfogta a rendőrség a körözés alatt álló Szarvas Attilát, aki az előző ciklusban Mezőkovácsháza polgármestere volt, erősítette meg a rendőrség kedden.

A több bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélt, hónapok óta szökésben lévő, Szarvas Attilát kedden elfogták a rendőrök.

Az egykori mezőkovácsházai polgármestert tavaly nyáron ítélte jogerősen egy év szabadságvesztésre a Békés Megyei Bíróság - egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt Szarvas Attilát. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte.

Szarvas Attila - aki az előző ciklusban a szocialista párt által támogatott polgármester volt - nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse az összesen két év tíz hónapos büntetést, ezért tavaly decemberben a megyei bíróság elrendelte a körözését.

A mostani elfogás körülményeiről a rendőrség annyit közölt: kedd délelőtt jutottak olyan információk birtokába, hogy a körözött expolitikus nem Békésben, hanem más megyében, egy kistelepülésen tartózkodik.

A megyei főkapitányság és a Körös akcióosztály nyomozói meg is találták, elfogták, majd a gyulai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.