Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Szászt újra meggyanúsítaná a rendőrség

2004.04.16. 07:22
Harmadszorra is kezdeményezi a rendőrség Szász Károly gyanúsítotti kihallgatását. A PSZÁF elnökét hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt szeretnék beidézni - értesült a Magyar Hírlap.
A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság a napokban küldte meg a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészségnek indítványát, hogy gyanúsítottként idézzék be Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét. A rendőrség a PSZÁF gazdálkodásában feltételezett visszaélések miatt tavaly indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - írja a napilap.

Harmadik nekifutásra

A gyanú szerint a felügyeletnél jogszerűtlenül kötöttek bérleti és megbízási szerződéseket, amelyek alapján több millió forintot fizettek ki feleslegesen. A kifogásolt szerződéseket a felügyelet vezetője, Szász Károly írta alá. A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság tavaly októberben jutott el odáig, hogy gyanúsítottként hallgassák ki Szászt, ám az ügyészség ehhez nem járult hozzá, és további tanúk kihallgatására, illetve egyéb iratok beszerzésére utasították a nyomozókat.

Ezt követően januárban, immár az új jegyzőkönyvek és iratok ismeretében ismételten javasolták az elnök meggyanúsítását. Az ügyészség azonban ismét újabb tanúkat beidézésétől, és további iratok beszerzésétől tette függővé Szász gyanúsítotti idézését.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a múlt héten a rendőrök végeztek a másodikként meghatározott feladatokkal is. Számos minisztériumi és revizori jelentést beszereztek, újabb tanúkat hallgattak meg. A nyomozás irányítói szerint mindezek megerősítik Szász Károly büntetőjogi felelősségét. A főügyészség várhatóan rövidesen dönt arról, hogy beidézhető-e Szász vagy sem.