Friderika
10 °C
18 °C

László Csaba tagadja, hogy megfenyegette a PSZÁF elnökét

2003.06.21. 21:44
Szász Károly szerint lemondásra akarta kényszeríteni őt a miniszter, és a sajtóval fenyegetőzött. László Csaba politikai összeesküvést emleget.
Szász Károly szerint a pénzügyminiszter korábban lemondásra akarta kényszeríteni őt, László Csaba azonban szóvivőjén keresztül ezt szombaton cáfolta.

"A pénzügyminiszter úr amikor az én lemondásomat kérte, akkor annyit közölt velem, hogy ha én nem vagyok hajlandó lemondani, akkor majd a sajtón keresztül fog nekem üzenni, és akkor le fogok mondani" - mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke az egy évvel ezelőtti eseményt felidézve a Napkelte adásában. Az elnök hosszasan beszélt arról is, hogy az elmúlt egy évben számtalan alaptalan támadás érte őt a sajtóban.

Máté Dániel a Pénzügyminisztérium szóvivője erre válaszolva elmondta, hogy László Csaba valóban beszélt egy évvel korábban Szász Károllyal és a beszélgetésben ki is fejtette: nem tartja helyesnek, ha egy köztisztviselő politikai szerepet vállal.

A szóvivő ugyanakkor cáfolta, hogy a miniszter megfenyegette volna a PSZÁF elnökét, mint mondta, László Csaba minden körülmények között "betartja a demokratikus játékszabályokat".

"Sajnálatosnak tartjuk ami Szász Károllyal történt, de az is szomorú, hogy az elnök úr által elmondott történetből egyre inkább egy politikai összesküvés képe bontakozik ki" - fogalmazott Máté Dániel.

Szász Károly a Napkeltének adott interjújában elmondta, hogy nincsenek magánéleti problémái, vagyis az őt ért támadás csakis a munkájával függhet össze.

Ismételten megerősítette, hogy a támadás "gyanúja szerint" a Pannonplast részvényszerzéssel lehet összefüggésben. Erre utal szerinte az, hogy ez volt az egyetlen olyan felügyeleti ügy, amellyel kapcsolatban munkatársait is megfenyegették. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem konkrétan a Pannonplastra, illetve tulajdonosaira gondolt, mert "ez egy nagyon sok szereplős, szövevényes ügy".