Auguszta
-3 °C
2 °C

Valami nem stimmel a Szász által szignózott szerződésekkel

2003.07.08. 08:11
Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) gazdálkodásával kapcsolatban. A Magyar Hírlap információi szerint a büntetőeljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen indult, de valójában a felügyelet vezetője, a nemrégiben megtámadott Szász Károly által aláírt szerződések vetették fel a gyanút.
A hétfői döntést egy hónapos rendőrségi adatgyűjtés előzte meg. Keller László közpénzügyi államtitkár június elkején tett feljelentést az ügyészségen - emlékeztet a Magyar Hírlap. A nyomozás ideje alatt számos szerződést kértek be a nyomozók, s néhány érintettet is meghallgattak. A Fővárosi Főügyészség a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságot bízta meg a PSZÁF gazdálkodásának vizsgálatával.

Mint ismert a PSZÁF tevékenységét vizsgálta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is. A titkos Kehi-dokumentumból kiszivárgott részletek szerint a PSZÁF székházbérlését, a félmilliárd forintos biztonságtechnikai beruházást, a felügyelet egyes dolgozóinak külön jövedelmet jelentő megbízási szerződéseket és a vezetőség külföldi utazásait is vizsgálták.

A nemrégiben megtámadott Szász Károly a vádakat megalapozatlannak minősítette és visszautasított minden, a felügyeletet ért kritikát.