Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Szabadlábon Szász támadója

2004.12.09. 08:47
Szabadlábra helyezték Szász Károly támadóját. A gyanúsított társát és megbízóját még keresik, de az is elképzelhető, hogy még idén újabb gyanúsított nélkül fejezik be a nyomozást. A rendőrség még csak ezután kezdi elemezni a híváslistákat.
Előzetes letartóztatásból lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte a bíróság Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésével vádolt férfit. A nagykanizsai gyanúsított társát és megbízóját tovább keresik, az is elképzelhető azonban, hogy még idén újabb gyanúsított nélkül fejezik be a nyomozást.

Szigeti József alezredes, a nyomozás irányítója a Magyar Hírlapnak elmondta, a napokban elkészült egy újabb szakértői vélemény és ez megerősíti N. Tibor feltételezett bűnösségét. A férfi DNS-maradványait azonosították a bűncselekmény elkövetéséhez használt kerékpáron. A férfi azt állította, hogy csak kipróbálásra vitte magával azt a kerékpárt, mellyel tavaly június 16-án balesetet színlelve feltartóztatták a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének akkori elnökét.

A gyanúsított kerek története viszont újabb fejtörést okoz a nyomozóknak. A férfi, akiről azóta kiderült, hogy Kulcsár Attila ismerőse, azzal védekezik, hogy pont azt a biciklit vitte el egy boltból próbakörre, amelyet valaki a bűncselekménynél használt. Arra nincs válasz, hogy a próbakörre mikor, vagyis a verés előtt vagy után ment - a nagykanizsai férfi ugyanis nem emlékszik hogy hol és mikor, csak arra, hogy valahol és valamikor próbálta ki a biciklit.

Ügyvédje szerint mivel védence nem vett részt a verésben, bűntársa sem lehet. A rendőrség határozottan kiáll amellett, hogy az ügyben jelenleg egy gyanúsított van - az ügyvéd pedig úgy véli: Szász Károly tisztázhatná védencét, ha a rendőrök megkérdeznék: hasonlít-e támadóihoz.

A társról mindössze annyit tudni, hogy egy erőteljes testalkatú férfi, valójában ő ütlegelte Szász Károlyt. A nyomozók most a telefontársaságoktól kikért híváslisták ellenőrzésétől várnak eredményt. A Magyar Hírlap cikke szerint erre még ezután kerül sor.