Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Gyanúsítottként hallgatnák ki Szász Károlyt

2003.08.28. 08:17
A Keller László államtitkár feljelentése után indított nyomozás keretében az ORFK a szeptember 8-án kezdődő héten gyanúsítottként akarja kihallgatni Szász Károlyt.
A Népszabadság értesülései szerint a PSZÁF elnökét hűtlen kezelés, valamint 56 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésének gyanúsítottjaként hallgatná ki a rendőrség.

A rendőrség már korábban is jelezte az ügyészségnek, hogy elérkezettnek látja az időt Szász meggyanúsítására, de a Fővárosi Főügyészség azonban ezt idő előttinek tartotta.

Legutóbb augusztus 21-én szerette volna meggyanúsítani a rendőrség Szászt - értesült a Népszabadság. Ekkor azonban az ügyészség elutasította a tervet, mondván: az 53 PSZÁF-dolgozó közül csak 12 esetében lehet arra következtetni, hogy a felügyeletnél olyan feladatok elvégzéséért is fizettek juttatásokat szerződés alapján, melyek ellátása munkaköri kötelezettségük volt.

Az ügyészség szerint pontosítani kell, hogy valóban ugyanazért a munkáért fizettek külön szerződés alapján juttatást a dolgozóknak, amelyek elvégzése munkaköri kötelességük lett volna.