Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Gyurcsány menjen, a Fidesz viszont hallgassa meg

2007.10.08. 18:35
A Századvég felmérése szerint az emberek 53 százaléka lemondatta volna az őszödi beszéd után Gyurcsány Ferencet. A lakosság háromnegyede viszont elítéli, hogy a Fidesz és a KDNP kivonul a parlamentből, ha Gyurcsány beszél.

A Századvég és a Forsense szeptemberben végzett közvélemény-kutatása szerint az emberek több mint fele úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencnek tavaly le kellett volna mondania. 53 százalék mondta, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után távoznia kellett volna a kormányfőnek. A beszéd értékelése is ennek megfelelően alakult. 47 százalék véli úgy egy év távlatából is, hogy a "hazugság és csalás lelepleződésének" beszéde volt az őszödi felszólalás. 39 százalék viszont az "őszinteség és igazság" megnyilvánulásának tartja.

A legtöbbeknek azonban nem tetszik, hogy az ellenzék nem hallgatja meg Gyurcsányt az Országgyűlésben. 76 százaléknak nem szimpatikus, hogy a Fidesz és a KDNP frakciók kivonulnak, ha akormányfő megszólal. Még a Fidesz szimpatizánsainak 50 százaléka is elveti ezt a magatartást.

A tavalyi zavargásokért 59 százalék hibáztatja Gyurcsány Ferencet. 56 százalék hibáztatja a tüntetőket és 36 százalék a rendőrséget. Orbán Viktor 41 százalék szerint felelős, az ellenzék egésze pedig 39 százalék szerint tehet a balhékról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!