Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány menjen, a Fidesz viszont hallgassa meg

2007.10.08. 18:35
A Századvég felmérése szerint az emberek 53 százaléka lemondatta volna az őszödi beszéd után Gyurcsány Ferencet. A lakosság háromnegyede viszont elítéli, hogy a Fidesz és a KDNP kivonul a parlamentből, ha Gyurcsány beszél.

A Századvég és a Forsense szeptemberben végzett közvélemény-kutatása szerint az emberek több mint fele úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencnek tavaly le kellett volna mondania. 53 százalék mondta, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után távoznia kellett volna a kormányfőnek. A beszéd értékelése is ennek megfelelően alakult. 47 százalék véli úgy egy év távlatából is, hogy a "hazugság és csalás lelepleződésének" beszéde volt az őszödi felszólalás. 39 százalék viszont az "őszinteség és igazság" megnyilvánulásának tartja.

A legtöbbeknek azonban nem tetszik, hogy az ellenzék nem hallgatja meg Gyurcsányt az Országgyűlésben. 76 százaléknak nem szimpatikus, hogy a Fidesz és a KDNP frakciók kivonulnak, ha akormányfő megszólal. Még a Fidesz szimpatizánsainak 50 százaléka is elveti ezt a magatartást.

A tavalyi zavargásokért 59 százalék hibáztatja Gyurcsány Ferencet. 56 százalék hibáztatja a tüntetőket és 36 százalék a rendőrséget. Orbán Viktor 41 százalék szerint felelős, az ellenzék egésze pedig 39 százalék szerint tehet a balhékról.