Géza
-11 °C
-4 °C

Harminc miniszter és államtitkár szállja meg a vidéket

2005.05.31. 14:14
Harminc miniszter és államtitkár kezd százlépés-ismertető offenzívába a köztársasági elnök megválasztása után. Az Index információi szerint a szocialista és szabad demokrata kormánytagok a teljes programot betanulják, hogy a közönségtalálkozókon részletekbe menően tudják magyarázni a lépéseket. A választókörzetekben az MSZP készíti elő a kabinettagok fellépését.

Információink szerint június második hetétől példátlan méretű programnépszerűsítésbe kezd a kormány.

Minden csütörtökön, pénteken és szombaton

A külügyminisztériumi vezetőket kivéve a kabinet valamennyi tagja országjárásba kezd az államfő-választást követő napokban. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által meghirdetett száz lépés programját népszerűsítő akció során összesen harminc miniszter és államtitkár vág neki a vidéknek júliusig minden csütörtökön, pénteken és szombaton, amikor a parlament és a kormány ülései befejeződnek. A kabinettagok alkalmanként párhuzamosan egy-egy megye, térség választókörzeteire koncentrálva tartanak közönségtalálkozót. A tervek szerint mintegy 160 település lakóit igyekeznek majd tájékoztatni az eddig ismertetett lépésekről.

A minisztereknek is készülni kell

Az Index úgy tudja, hogy a száz lépést ismertető kormányoffenzíva előkészítésébe bevonták az MSZP helyi szervezőit is azzal a feladattal, hogy szervezzék meg a közönségtalálkozók helyszíneit. A monstre akcióra a minisztereknek és az államtitkároknak is készülniük kell, ugyanis a közönség előtt az esetlegesen a tárcájukhoz tartozó részek túl a program minden részletét ismertetniük kell, és válaszolniuk kell a helyiek által feltett kérdésekre is.