Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Újabb feljelentéskiegészítésre várnak az SZDSZ ügyében

2002.01.02. 13:05
Egyelőre nem rendelt el nyomozást az SZDSZ ismeretlen elkövetőivel szemben a BRFK Horváth Béla kisgazda képviselő feljelentése miatt. A BRFK illetékesei szerdán úgy döntöttek, hogy 30 nappal meghosszabbítják a feljelentés-kiegészítés határidejét, mely december 30-án lejárt.
A kisgazda politikus feljelentésként kezelt ügyészségi bejelentése nyomán, mérleghamisítás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt indulhat eljárás az SZDSZ ismeretlen elkövetői ellen. A BRFK illetékesei szerdán úgy döntöttek, hogy 30 nappal meghosszabbítják a feljelentéskiegészítés határidejét, mely december 30-án lejárt - tájékoztatta az Indexet a kapitányság szóvivője.

Horváth Béla kisgazda képviselő a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva azt állította, az ellenzéki párt az 1998-as választási kampányban 800 milliós adósságot halmozott fel, az adott évről készített, és a Magyar Közlönyben közzétett pénzügyi beszámolójában azonban azt állította, hogy csak 450 millió forintot költött a kampányra.

Horváth emellett tiltott pénzügyi műveletekben való részvétellel is megvádolta az SZDSZ-t, és azt is állította, hogy számos jogsértés és visszaélés történt a párt Mérleg utcai székházának eladása, illetve jelenlegi - XIV. kerületi Gizella úton lévő - központi irodájuk megvásárlásakor. Az SZDSZ kezdettől tagadta és visszautasította Horváth vádjait, majd jó hírük megsértéséért beperelték a honatyát.