Aliz
6 °C
14 °C

Újabb feljelentéskiegészítésre várnak az SZDSZ ügyében

2002.01.02. 13:05
Egyelőre nem rendelt el nyomozást az SZDSZ ismeretlen elkövetőivel szemben a BRFK Horváth Béla kisgazda képviselő feljelentése miatt. A BRFK illetékesei szerdán úgy döntöttek, hogy 30 nappal meghosszabbítják a feljelentés-kiegészítés határidejét, mely december 30-án lejárt.
A kisgazda politikus feljelentésként kezelt ügyészségi bejelentése nyomán, mérleghamisítás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt indulhat eljárás az SZDSZ ismeretlen elkövetői ellen. A BRFK illetékesei szerdán úgy döntöttek, hogy 30 nappal meghosszabbítják a feljelentéskiegészítés határidejét, mely december 30-án lejárt - tájékoztatta az Indexet a kapitányság szóvivője.

Horváth Béla kisgazda képviselő a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva azt állította, az ellenzéki párt az 1998-as választási kampányban 800 milliós adósságot halmozott fel, az adott évről készített, és a Magyar Közlönyben közzétett pénzügyi beszámolójában azonban azt állította, hogy csak 450 millió forintot költött a kampányra.

Horváth emellett tiltott pénzügyi műveletekben való részvétellel is megvádolta az SZDSZ-t, és azt is állította, hogy számos jogsértés és visszaélés történt a párt Mérleg utcai székházának eladása, illetve jelenlegi - XIV. kerületi Gizella úton lévő - központi irodájuk megvásárlásakor. Az SZDSZ kezdettől tagadta és visszautasította Horváth vádjait, majd jó hírük megsértéséért beperelték a honatyát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?