Elza
-3 °C
1 °C

Mindenki hozzá tehet még egy tiltást az SZDSZ EU-pontjaihoz

2003.02.10. 14:11
Kiskátévá növekedhet a szabad demokraták uniós 12 pontja. A párt csak a kampányindítónak szánta az európai szemmel negatív viselkedési formák listáját.
Az SZDSZ eddig csak néhányat gyűjtött össze azon magatartásminták közül, amelyeket nem kellene az Európai Unióba vinnünk - állította Horn Gábor, a MeH szabad demokrata politikai államtitkára.

Nem az úttörők 12 pontja

A helyes européer viselkedésről adott ki a kisebbik kormánypárt egy 12 iránymutatást tartalmazó listát a múlt héten. A pontok között szerepel többek között, hogy " Ne cigányozz! Ne zsidózz! Ne gyűlöld a másságot! Ne bántsd a magyart! Ne verd a gyereked! Ne verd a feleséged! Ne kínozd az állatokat!" Horn szerint a listát nem az úttörők 12 pontjához hasonló, zárt útmutatóként kívánták a magyar társadalom elé állítani. A politikus szerint a kezdetnek közzétett lista csak a közös gondolkodás elindítását szolgálja. A párt ugyanis saját honlapján, valamint a hamarosan sorra kerülő küldöttgyűlésén kihelyezett táblákon is továbbgyűjti mind a negatív, mind a pozitív viselkedésre szólító figyelmeztetéseket.