Judit
2 °C
7 °C

Fodor szerint szakértői kormánynak kell jönnie

2008.09.02. 00:08
Az SZDSZ elnöke szerint a Parlamentben nem taktikáznak majd, de még nem döntötték el végleg, hogy megszavazzák-e a költségvetést, vagy sem.

Fodor Gábor szerint a kormány cselekvési programja - bár vannak erényei - összességében a bizonytalanság programja, és együtt kell mérlegre tenniük annak tartalmát, illetve az azt képviselő személyeket. Az SZDSZ elnöke erről a Magyar Televízió Az Este című műsorában beszélt hétfőn.

 Hangsúlyozta: az SZDSZ-nek biztosan nincs visszaútja a Gyurcsány-kormányba. A cselekvési program alapján nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy megszavazzák az adótörvényeket, illetve a költségvetést, de mivel ezek tartalmát még nem ismerik, erről csak később döntenek.

Fodor Gábor kitért arra, hogy az erről szóló szavazásoknál garantálni tudja majd a frakciófegyelmet, mert a szabad demokrata képviselők átérzik döntéseik súlyát, és felsorakoznak az ügyvivői testület majdani döntése mögé. "Az SZDSZ egységes lesz, határozott lesz, nem taktikázik" - jelentette ki.

 A pártelnök szerint az ország soha nem volt még ilyen közel ahhoz, hogy egy szakértői kormány jöjjön létre. Ennek ötletét még a nyár elején vetette fel az SZDSZ arra az esetre, ha nem tartanák elfogadhatónak a cselekvési tervet. Ha pedig ebben sincs egyetértés, akkor azután lehet majd beszélni előre hozott választásokról - idézte fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?