Valér
2 °C
8 °C

SZDSZ: nem elég a piros kocka és a kérem szépen

2006.01.03. 17:54
Internetes kérdőívvel kezdi, illetve folytatja kampányát az SZDSZ. A liberális párt a koalíciós partnerét és az ellenzéket is azzal vádolja, hogy tartalmatlan kampányt folytat.

A szocialisták és a konzervatívok programok helyett csak szlogenekkel kampányolnak, mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője keddi sajtótájékoztatóján. Elkészült a liberálisok kampánystratégiája, és a választási program is készen van. A választásokig a szabad demokraták pozitív, tartalmi kampányt szeretnének folytatni, mondta Horn.

"Nem elég, ha Orbán Viktor azt mondja, kérem szépen, és lemennek az árak, vagy visszaadják a privatizált cégeket. Gyurcsány Ferenc pedig azt gondolja, elég körberagasztani az országot piros kockákkal, és ő ettől máris bátor és igazságos lesz" - tette hozzá a politikus.

Az SZDSZ ezért újabb, egy hónapig tartó játékot indít a kampányuk részeként, ahol tizennégy kérdésre lehet válaszolni. Horn példaként említette a patikaprivatizációt, mint egyik fontos kérdést. "Ha gyermekének orrcsepp, vagy lázkúp kell, sorba kell állni a patikákban. Biztosan érdekek sérülnének, ha alapvető gyógyszereket a boltban is meg lehetne vásárolni, de kétezer patika érdeke nem lehet fontosabb tízmillió magyar érdekének" - mondta Horn Gábor.

Fontos kérdésként emelte ki a politikus az egykulcsos áfát és a családi pótlék kérdését. Igazságosabb elosztást szorgalmaz a párt, mert "sem én, sem Kóka János, de talán még Orbán Viktor sem szorul rá a családi pótlékra" - mondta Horn. A kérdések közt, amire szavazni lehet felmerül a MÁV privatizációja is, amit a "Magyarországon vonattal utazni legtöbbször kellemetlen" mondattal vezetnek fel, de megtalálható az "előbb utóbb be kell vezetni az eurót" ügye is.