Ágnes
-1 °C
2 °C

Koalíciós válságot robbantana ki az MDF

2005.10.06. 15:47
Valljon nyíltan színt, szólította fel Kuncze Gábort az MDF. A kisebbik ellenzéki párt szerint az elmúlt napokban nyilvánvalóvá váltak a Gyurcsány Ferenc és az SZDSZ közötti ellentétek, de a liberális párt mégsem tesz meg mindent a költekező költségvetés megakadályozásáért.

"Előre hozott választásokra kell-e készülnie a pártoknak" - kérdezte Kuncze Gábornak címzett nyilt levelében az MDF. A kisebbik ellenzéki párt szerint az elmúlt napok szabaddemokrata nyilatkozatai arra utalnak, hogy nincs egyetértés a párt és Gyurcsány Ferenc között a kormány programjával kapcsolatban.

"A Szabad Demokraták Szövetsége az elmúlt hónapokban úgy politizált, mintha nem lenne tagja a kormánynak" - írja nyílt levelében az MDF. Szerintük erre utal, hogy az SZDSZ a médiában támadta többek között a kormány SMS-kampányát, a drogtörvény tervezetét és a magánorvosok receptfelírási jogát korlátozó rendelkezést.

"Az SZDSZ skizofrén helyzetére a legjobb példa azonban Kuncze Gábor nyílt levele, amelyben pénzügyi és gazdasági vezetők támogatását kérte az euró 2010-es bevezetéséhez" - írta az MDF. A költségvetési hiány csökkentése körüli konfliktusban az MDF szerint a szabaddemokratáknak színt kellene vallaniuk, kiállnak-e liberális gazdaságpolitikai elveik mellett.

"Hajlandó-e nyomást gyakorolni Gyurcsány Ferencre az SZDSZ a felelőtlen költekezések leállításáért" - kérdezte az MDF. Kuncze Gábor Gyurcsány Ferenc társaságában az Egyesült Államokban tartózkodik. Horn Gábor, a szabad demokraták ügyvivője egyelőre még nem reagált az Index megkeresésére.