Piroska
-1 °C
5 °C

SZDSZ: a csaj a Te dolgod, de másban számíthatsz ránk

2004.05.07. 13:57
"A csaj a Te dolgod, de másban számíthatsz ránk" - mondja egy hang az SZDSZ legújabb kampányfilmjében, amelyben egy ismeretlen fiú teszi fel magának a kérdést: mi kell az élethez? Az SZDSZ kampányának második, felében főként a gazdaságra, a rászorultsági alapon működő szociálpolitikára és a városok támogatására helyezi a hangsúlyt.
"Mi kell az élethez?" - teszi fel magának a kérdést egy fiú az SZDSZ legújabb, pénteken bemutatott és majd a tévékben futó kampányfilmjében, és válaszol is magának: "pénz, zene, jó könyvek és egy csaj". A rövid eszmefuttatást követően egy hang reagál: "a csaj a Te dolgod, de másban számíthatsz ránk".

Horn Gábor kampányfőnök pénteken elmondta: az SZDSZ kampányának második, most induló felében főként a gazdaságra - és azon belül az adócsökkentésre -, a rászorultsági alapon működő szociálpolitikára és a városok támogatására helyezik a hangsúlyt.

Horn közölte: azt szeretnék, ha mostantól tartalmi kérdésekről szólna a kampány. Beszámolt arról, hogy a parlamenti pártok szerdán aláírhatják a kampány játékszabályait lefektető megállapodást. "Nem akarjuk elkiabálni, de megvan rá az esély" - fogalmazott a realitásokat illetően.

Horn Gábor az Indexnek elmondta: értékelésük szerint a többi párt nem folytat tartalmi kampányt, - mint mondta - tartalmatlan, üres dolgokkal foglalkoznak. A kampány hangnemére vonatkozó kérdésére úgy felelt: nem látja olyan tragikusnak, mint amilyen 2002-ben volt.

Az SZDSZ kampányfőnöke elmondta azt is, hogy a párt eddigi kampányát sikeresnek ítélik meg. Megjegyezte: sikerült megváltoztatni a gondolkodásmódot azt illetően, hogy már nem csak a két nagy pártban gondolkodnak az emberek, hanem tudják, van harmadik választás is. "Megváltozott a közbeszéd, ma már kettő párt helyett háromról van szó" - tette hozzá Horn Gábor.