Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Két elnök- és 30 ügyvivőjelölt az SZDSZ-ben

2003.02.20. 07:51
Két elnökjelölt és több mint harminc ügyvivő jelölt indul az SZDSZ vezető posztjaiért a párt március elsejei tisztújító küldöttgyűlésén - közölte Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az MTI érdeklődésére. Az elnöki posztért Kuncze Gábor jelenlegi pártelnök és Bauer Tamás, az SZDSZ korábbi parlamenti képviselője száll harcba.
Horn Gábor elmondta, hogy 43 SZDSZ-es politikus kapta meg az ügyvivő-jelöltséghez szükséges ajánlást, de már eddig is többen jelezték, hogy nem élnek a lehetőséggel, köztük Demszky Gábor budapesti főpolgármester, Rajk László fővárosi képviselő, Bőhm András parlamenti és fővárosi képviselő, Szalay Gábor, a gazdasági tárca politikai államtitkára, Zwack Péter jelenlegi ügyvivő és Kuncze Gábor.

Kuncze nem dolgozna Baurral

Horn Gábor rámutatott: Kuncze Gábor korábban jelezte, hogy azért nem kíván ügyvivő-jelölt lenni, mert ha - ellenében - Bauer Tamást választaná meg a tagság elnöknek, nem kívánna vele egy vezetőségben dolgozni. Bauer Tamás ezzel ellentétben, a pártelnök-jelöltségen kívül megméretteti magát az ügyvivői posztért is.

Horn Gábor ismeretei szerint valamennyi jelenlegi ügyvivő - leszámítva a már említett Zwack Pétert, és Bőhm Andrást - újra be kívánja tölteni eddigi, a pártban elfoglalt vezetői tisztségét. Az ügyvivőjelöltek között található az SZDSZ ifjúsági tagozatának, az Új Generációnak a nemrég megválasztott új elnöke, Csőzik László, valamit Kovács Kálmán informatikai miniszter is.

Az elnöki posztért az indulhat, akit legalább öt szervezet, vagy ötven párttag ajánl. Az ügyvivő-jelöltséghez három szervezet, vagy harminc párttag ajánlása kell. Az SZDSZ március elsején, a budapesti Dorottya-udvarban tartja tisztújító küldöttgyűlését.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek