Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Menesztették a szegedi rendőrkapitányt

2002.11.23. 09:57
Salgó László országos rendőrfőkapitány döntése értelmében felmentik posztjáról Balogh Zoltán szegedi rendőrkapitányt. A Népszabadság információ szerint olajügyek állnak a menesztés hátterében.
Pénteken felmentették tisztségéből Balogh Zoltán szegedi rendőrkapitányt - értesült az Index. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója pénteken kérdésünkre a hírt még sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, ám a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombati közleményében megerősítette a menesztés tényét. Eszerint Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány "személyzeti megbeszélést" folytatott pénteken Balogh Zoltán alezredessel, a szegedi kapitányság vezetőjével.

A szóvivő tájékoztatása szerint Lukács János azt közölte Balogh Zoltánnal, hogy "nem látja biztosítottnak további eredményes együttműködésüket", ezért az országos főkapitánynál kezdeményezte a városi kapitány indoklás nélküli felmentését vezetői beosztásából. A közleményben az áll, hogy Balogh Zoltán - akit három évvel ezelőtt bíztak meg azzal, hogy rendezze a városi rendőrkapitányság szakmai munkáját - tudomásul vette felettese döntését. Közölte, hogy le kíván szerelni és ügyvédként fog dolgozni.

A Népszabadság szombati számában emlékeztet arra, hogy a Pallag László vezette egykori olajbizottságban Nógrádi Zsolt tett terhelő állításokat, amelyek szerint Balogh kiskőrösi rendőrkapitányként támogatta volna az olajszőkítőket. A napilap információi szerint a Szegedi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálódott Balogh kiskőrösi időszakának ügyeiben, az ott meghallgatott tanúk is Balogh ellen vallottak - ennek következményeként döntött a szegedi rendőrkapitány felmentéséről Salgó László országos rendőrfőkapitány.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!