Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menesztették a szegedi rendőrkapitányt

2002.11.23. 09:57
Salgó László országos rendőrfőkapitány döntése értelmében felmentik posztjáról Balogh Zoltán szegedi rendőrkapitányt. A Népszabadság információ szerint olajügyek állnak a menesztés hátterében.
Pénteken felmentették tisztségéből Balogh Zoltán szegedi rendőrkapitányt - értesült az Index. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója pénteken kérdésünkre a hírt még sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, ám a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombati közleményében megerősítette a menesztés tényét. Eszerint Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány "személyzeti megbeszélést" folytatott pénteken Balogh Zoltán alezredessel, a szegedi kapitányság vezetőjével.

A szóvivő tájékoztatása szerint Lukács János azt közölte Balogh Zoltánnal, hogy "nem látja biztosítottnak további eredményes együttműködésüket", ezért az országos főkapitánynál kezdeményezte a városi kapitány indoklás nélküli felmentését vezetői beosztásából. A közleményben az áll, hogy Balogh Zoltán - akit három évvel ezelőtt bíztak meg azzal, hogy rendezze a városi rendőrkapitányság szakmai munkáját - tudomásul vette felettese döntését. Közölte, hogy le kíván szerelni és ügyvédként fog dolgozni.

A Népszabadság szombati számában emlékeztet arra, hogy a Pallag László vezette egykori olajbizottságban Nógrádi Zsolt tett terhelő állításokat, amelyek szerint Balogh kiskőrösi rendőrkapitányként támogatta volna az olajszőkítőket. A napilap információi szerint a Szegedi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálódott Balogh kiskőrösi időszakának ügyeiben, az ott meghallgatott tanúk is Balogh ellen vallottak - ennek következményeként döntött a szegedi rendőrkapitány felmentéséről Salgó László országos rendőrfőkapitány.