Krisztina
18 °C
24 °C

Ötszázezer eurót kapott Rejtő E. Tibor a banktól távozása után?

2003.10.14. 07:21
Ötszázezer eurót, azaz közel százharmincmillió forintot kapott Rejtő E. Tibor távozását követően a K&H Banktól. Az előzetesben lévő bankár július 10-én jelentette be lemondását, akkor azt hangsúlyozta, hogy személyes felelősségre semmilyen jel nem utal.
Az ügyészség vette át a rendőrségtől Rejtő E. Tibor kihallgatását. A K&H volt vezetőjét a múlt csütörtökön szállították át az ügyészségre. A rendőrség szerint éppen azelőtt, hogy kihallgatták volna. Az ügyészség erről nem tudott.

Eközben a Világgazdaság arról értesült, hogy július 10-i lemondása után Rejtő E Tibor ötszázezer eurót kapott. A pénzintézet semmilyen módon nem kívánta kommentálni az információt.

A lap azon kérdésére, hogy az összeg átutalása azt jelenti-e, hogy a bank belső vizsgálata alapján Rejtőt nem terheli felelősség, a pénzintézet azt válaszolta: belső vizsgálat és rendőrségi nyomozás van folyamatban, lezártukig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

A lap által megkérdezett szakértők nem találták különösebben furcsának a történteket, hiszen "az évente 200 - 220 millió forintot kereső bankárok menedzserszerződésében általában szerepel, hogy távozásuk eseténmeghatározott ideig nem helyezkedhetnek el más pénzintézetnél. Így a kapott összeg az esetek többségében nem is a felmondáshoz kapcsolódó végkielégítésként, hanem a szerződésben előre meghatározott jövedelemként jár az érintettnek".

Rejtő július 10-én mondott fel, indoka szerint a brókercégnél történt sikkasztás nyomán előállt váratlan milliárdos eredményromlás késztette erre a lépésre.