Vilhelmina
11 °C
28 °C

Szekeres: Korrigálni kell

2007.05.23. 08:05
Figyelni kell a közvéleményre, és ha a politika negatív visszajelzéseket kap, korrekcióra van szükség, mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter, az MSZP elnökhelyettese a TV2 Mokka címû mûsorának.

Szekeres a kormányzat politikájáról szólva hangsúlyozta, hogy jóllehet négyévente rendezik a választásokat, közben is elfogyhat a közbizalom. Márpedig figyelni kell a közvéleményre, és ha olyan visszajelzéseket kapnak, hogy valamit nem jól csinálnak, akkor "okulnunk kell, korrigálnunk kell", azért, hogy visszaszerezzék a közbizalmat.

Elõzõleg Havas felvetette: nem volt-e elsietett a Rebisz öt rendõre ellen felhozott vádak nyomán azonnal leváltani a rendõri vezetõiket, miközben az ártatlanság vélelme az erõszakkal vádolt rendõrökre is vonatkozik. Szekeres elismerte, hogy az elmúlt napokban ez is felmerült a belsõ egyeztetésekben, de határozott választ nem adott a kérdésre.

Nem kommunikálnak jól

Havas megkérdezte Szekeres véleményét a Fidesz által kezdeményezendõ népszavazásokról is. Szekeres elismerte, hogy ilyen népszavazások befolyásolhatják a kormány politikáját. "Egy adott ügyben, ami társadalmilag fontos, ez egy figyelmeztetés, egy információ. Hányan mennek el szavazni, és hogyan vélekednek" - mondta az MSZP elnökhelyettese.

Havas ösztökélésére elismerte a miniszter azt is, hogy a kormány nem jól kommunikál az elmúlt egy évben. "Még a legjobb dolgot is olyan sután visszük a közvélemény elé vinni, hogy még az is rosszul sül el" - jegyezte meg.

Gyurcsány nem hiszi megváltónak magát

Szekeres viszont tagadta Havas felvetését, Gyurcsány ugyanolyan megváltónak hiszi magát, mint Orbán Viktor. A miniszter ezt mondta a kormányfõrõl: "Nekem is vannak vele vitáim. Ezek a viták jó irányba befolyásolják a döntéseket."

A beszélgetés végén szó esett arról is, hogy húsz év után elkészült a Honvéd kórház, Havas gratulált Szekeresnek, hogy sikerült átvágnia a szalagot.