Árpád
-2 °C
4 °C

Szekeres: Korrigálni kell

2007.05.23. 08:05
Figyelni kell a közvéleményre, és ha a politika negatív visszajelzéseket kap, korrekcióra van szükség, mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter, az MSZP elnökhelyettese a TV2 Mokka címû mûsorának.

Szekeres a kormányzat politikájáról szólva hangsúlyozta, hogy jóllehet négyévente rendezik a választásokat, közben is elfogyhat a közbizalom. Márpedig figyelni kell a közvéleményre, és ha olyan visszajelzéseket kapnak, hogy valamit nem jól csinálnak, akkor "okulnunk kell, korrigálnunk kell", azért, hogy visszaszerezzék a közbizalmat.

Elõzõleg Havas felvetette: nem volt-e elsietett a Rebisz öt rendõre ellen felhozott vádak nyomán azonnal leváltani a rendõri vezetõiket, miközben az ártatlanság vélelme az erõszakkal vádolt rendõrökre is vonatkozik. Szekeres elismerte, hogy az elmúlt napokban ez is felmerült a belsõ egyeztetésekben, de határozott választ nem adott a kérdésre.

Nem kommunikálnak jól

Havas megkérdezte Szekeres véleményét a Fidesz által kezdeményezendõ népszavazásokról is. Szekeres elismerte, hogy ilyen népszavazások befolyásolhatják a kormány politikáját. "Egy adott ügyben, ami társadalmilag fontos, ez egy figyelmeztetés, egy információ. Hányan mennek el szavazni, és hogyan vélekednek" - mondta az MSZP elnökhelyettese.

Havas ösztökélésére elismerte a miniszter azt is, hogy a kormány nem jól kommunikál az elmúlt egy évben. "Még a legjobb dolgot is olyan sután visszük a közvélemény elé vinni, hogy még az is rosszul sül el" - jegyezte meg.

Gyurcsány nem hiszi megváltónak magát

Szekeres viszont tagadta Havas felvetését, Gyurcsány ugyanolyan megváltónak hiszi magát, mint Orbán Viktor. A miniszter ezt mondta a kormányfõrõl: "Nekem is vannak vele vitáim. Ezek a viták jó irányba befolyásolják a döntéseket."

A beszélgetés végén szó esett arról is, hogy húsz év után elkészült a Honvéd kórház, Havas gratulált Szekeresnek, hogy sikerült átvágnia a szalagot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?