Ágnes
-5 °C
2 °C

Székely Zoltán belépne az MSZP frakciójába

2002.01.04. 12:26
Csatlakozna az MSZP képviselőcsoportjához a börtönben fogvatartott Székely Zoltán, független országgyűlési képviselő, akit húszmillió forintos kenőpénz átvételekor értek tetten még 2000. októberében. A politikus levélben fordult a szocialista frakcióhoz, ahol még nem kapták meg a küldeményt, de Katona Béla az MTI-nek azt nyilatkozta, sem Székely ügyével, sem pedig a volt kisgazda képviselő felvételével nem foglalkozik a képviselőcsoport.
Székely Zoltán, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő független országgyűlési képviselő csatlakozni kíván az MSZP-frakciójához, ezért levelet írt a képviselőcsoportnak, amelyben "mint független kisgazda, együttműködést ajánlott a szocialistáknak az áljobboldali Fidesz- diktatúrával szemben" -erről a politikus levélben tájékoztatta az MTI-t.

A szocialisták nem foglalkoznak Székely ügyeivel

Katona Béla szocialista frakcióvezető-helyettes pénteken az MTI érdeklődésére azt mondta: a képviselőcsoporthoz eddig nem érkezett levél Székely Zoltántól. Az MSZP képviselőcsoportja nem foglalkozik sem Székely Zoltán ügyével, sem esetleges felvételével a frakcióba - fűzte hozzá.

Fideszes panamát tárt fel a képviselő?

Székely Zoltán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az MSZP-hez küldött levelében részletesen ismerteti "az újszászi-szolnoki csatornázási beruházás fideszes panamáját", illetve az abban szereplő politikusok névsorát. Úgy fogalmaz: a levélben tényszerűen bizonyítja, hogy "Polt Péter legfőbb ügyész miként tussolta el ezeket a törvénysértéseket", és leírja azt, kinek milyen szerepe volt és van a Fidesz-botrány kirobbanásának megakadályozásában. Az MTI-nek küldött tájékoztatójában Font Sándor MDF-es képviselő, Stumpf István kancelláriaminiszter, Boross Péter volt kormányfő és Balla György vállalkozó nevét említi.

A Fidesz egymilliárdos ügylete, valamint az ezzel összefüggő 700 millió forintos károsítás, melyet az államkincstár szenvedett el, 2000. december 26-a óta fekszik Polt Péter asztalán - állítja Székely Zoltán. A volt kisgazda képviselő szocialistáknak írt levelében beszámol arról is, "hogyan született ellene hamis vád, és ebben milyen módon vett részt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal, továbbá illetéktelenül az ORFK". Székely Zoltán véleménye szerint ezért nyilvánították államtitoknak a nyomozást.

Székely feljelentette a legfőbb ügyészt Srasbourgban

Az előzetes letartóztatásban lévő politikus az MSZP-hez küldött levelében úgy fogalmaz: Polt Péter hamis adatok alapján kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, és ezzel "közokirathamisítás bűncselekmények gyanújába keveredett". A levélben Székely Zoltán "sok ezer ártatlan ember védelmében" a legfőbb ügyész eltávolítását szorgalmazza. A képviselő az MTI-nek küldött tájékoztatójában bejelenti, hogy panasszal és feljelentéssel élt Polt Péterrel szemben az Európa Tanács bizottságánál, illetve az Emberi Jogok Európai Bírósága szervezeteinél Strasbourgban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!