Orsolya
9 °C
21 °C

Székely Tamás lehet az új egészségügyi miniszter

2008.04.24. 20:52
Az, hogy a miniszterelnök elfogadta a vizitdíj kompenzálására kidolgozott rendszert, sokak szerint azt erősíti: valóban a javaslatok megalkotója, Székely Tamás, az OEP jelenlegi elnöke lehet az új egészségügyi miniszter. Ráadásul az MSZP-frakció is elismeri szakmai teljesítményét, sőt a Fidesz egészségpolitikusa sem idegenkedik tőle.

Székely Tamás az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelenlegi főigazgatója a legesélyesebb jelölt az egészségügyi miniszteri posztra.

Mivel az SZDSZ küldöttgyűlése vasárnap várhatóan kilép a koalícióból, ezért a gazdasági, a környezetvédelmi és az egészségügyi tárcák élére az MSZP-nek kell minisztereket jelölniük. Székely Tamást az MSZP frakciója és a szakmai körök is szívesen látnák a szaktárca élén, a végső döntést azonban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hozza meg. A kormányfő egyébként várhatóan jövő hétfőn tájékoztatja az MSZP frakcióját elképzeléseiről.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke nagyon felkészült szakember, akinek kiváló ismeretei vannak, és valamennyi szakmai partner elismeri hozzáértését, reagált Kökény Mihály azokra a sajtóértesülésekre, amelyek szerint Székely Tamás esélyes lehet az egészségügyi miniszteri posztra. Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának szocialista elnöke szerint a frakcióban közmegegyezés van abban, hogy a Székely Tamás kiválóan végezte mostani munkáját (a vizitdíj-kompenzáció rendszerének kidolgozása), ám az új miniszter kinevezéséről a miniszterelnök dönt majd.

Ráadásul az ellenzéknek sem borsódzik a háta Székelytől. A fideszes Pesti Imre jó szakembernek tartja Székely Tamást. Az ellenzéki szakpolitikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este azt mondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi főigazgatója a távozó Horváth Ágnessel ellentétben másfajta hangnemet ütött meg a vizitdíj pótlásáról szóló tárgyalásokon, ami mindenképpen pozitív.