Auguszta
-4 °C
2 °C

Szekeres szerint repülés közben tankol a kormány

2004.11.24. 09:04
A közvélemény-kutatások ellentétes jelzései ellenére is lendületben érzi pártját Szekeres Imre. Az MSZP alelnöke szerint már most tárgyalni kellene az SZDSZ-szel a választási együttműködésről. A 2006-os sikerhez a közép szavazataira is szükség van, ezért a pártvezér meghirdette az "akácfa mozgalmat".
"Nem volt hiábavaló" az augusztusi miniszterelnök-váltás Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese szerint, írja a Népszabadság. Bár a szocialisták lendülete a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint megtört, Szekeres szerint "a miniszterelnök, az új kormány és az MSZP új vezetése repülés közben tankol".

Szekeres szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő aktív politizálásának jelentős szerepe van az MSZP és a Fidesz közötti különbség csökkenésében. A két bukóra álló időközi választással, a sopronival és a szécsényivel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy a körzetekben korábban sem volt erős az MSZP.

Szekeres fontosnak tartaná, hogy az SZDSZ és a szocialisták idejekorán választási megállapodást kössenek. Az elnökhelyettes szerint csak az adhat garanciát arra, hogy ne vesszenek el a liberális és baloldali szavazatok, ha a két párt a második forudlóban visszalépteti egymás javára a jelöltjeit, írja a Népszabadság. A szavazatmaximalizáláshoz azonban még a centrum szavazóit is meg kell nyerni, ezt Szekeres "akácfa mozgalomnak" nevezte a lapnak adott nyilatkozatában.