Gerzson
-3 °C
3 °C

Luxuskérdések

2006.02.14. 07:20
Nagy terjedelemben írnak a keddi lapok az utolsó parlamenti ülés történéseiről. A Fidesz kampányának újabb részében a luxuskormányzás lesz terítéken - írja a Magyar Hírlap. Miként befolyásolják az orvosokat a medicinák gyártói? – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. A Népszava a Postabank-ügyben talált újabb tisztázandó kérdéseket.

Bezárt a törvénygyár

Valamennyi országos napilap nagy terjedelemben és többnyire címoldalon foglalkozott a ciklus utolsó parlamenti ülésével. A Népszabadság beszámolója szalagcímében azt emelte ki, hogy A siketek párbeszéde véget ért, a Magyar Nemzet Viharos búcsú a parlamenttől című írásban tájékoztatja olvasóit. A Magyar Hírlap azt emelte ki, hogy Egy kampánytereppel kevesebb - bezárták a törvénygyárat, a Népszava pedig Az ország fontosabb, mint a hatalom című írásban tudósít.

Receptvizsgálat

Vizsgálatot indít az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a gyógyszergyártóknál és az orvosoknál. Az OEP arra kíváncsi, hogyan befolyásolják a gyártók orvoslátogatói a receptfelírási szokásokat. Így ellenőrzik majd például, hogy a kórházi diagnózis után néhány hónappal miért váltanak gyógyszert az orvosok. Azt is megvizsgálják, mi indokolja, hogy egy krónikus beteg régen használt gyógyszere helyet újat kapjon. A szabálytalanságért figyelmeztetés, pénzbírság, de akár teljes receptírási jogmegvonás is járhat.
Miként befolyásolják az orvosokat a medicinák gyártói? >>>>

Feloldanák a titkosítást

A Postabankkal kapcsolatos újabb kérdésekről ír a Népszava. A pénzügyminiszter szerint a rendőrség hatáskörébe tartozhat a Postabank-konszolidáció kérdéseinek tisztázása. Veres János szerint az Orbán-kormány idején "az illetékes magyar hatóság" többször is jelezte a kabinetnek, hogy a 152 milliárdos konszolidáció körül nem megmagyarázható ügyletek történtek. A Postabank túlkonszolidálását erősítette meg ifj. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára is, aki 1998-ban elnökhelyettese volt a felügyeletnek. Kiss Péter kancelláriaminiszter a titkosítások feloldását sürgette az ügyben.
Újabb tisztázandó kérdések a Postabank-ügyben >>>>

Luxusfizetés

A fideszes kampány újabb részében a "luxuskormányzás" lesz terítéken - írja a Magyar Hírlap. Az eddigi, főként a munkanélküliséggel és a családokkal foglalkozó üzenetek mellé csatlakozó újabbaknak a módszere is részben új: a kormány elmaradó intézkedéseinek ellenpontjaként a kabinet "luxuskormányzásának" kiadásait - például a miniszteri fizetések és az államtitkárok számának megugrását - állítja szembe a "valósággal".
A fideszes kampány újabb részében a luxuskormányzás lesz terítéken >>>>

Vita a Trianon-emlékmű miatt

Mohács önkormányzata pályázatot írt ki egy Trianon-emlékmű megtervezésére. A beérkezett hat pályamunka közül egy helyi grafikus, Bosnyák Mihály tervét ítélte a város a legszínvonalasabbnak, de az eredménybe nem nyugodott bele a mohácsi Trianon Társaság. Az emlékműpályázatra ez a civil szervezet is benyújtott egy tervet, ám azt a lektorátus nem találta elfogadhatónak. A társaság a saját elképzelését ítélte a legjobbnak, ezért népszavazást kzdeményeztek.
Népszavazás egy mohácsi emlékműről >>>>