Géza
-12 °C
-4 °C

Hazahoznák a drogfutárokat az ecuadori pokolból

2006.01.04. 07:27
Hamis tanúzás miatt büntetőeljárás indult a móri vérengzés miatt elítélt Kaiser Ede volt barátnője és családja ellen. A Népszabadság megírja, hogy diplomáciai egyeztetés kezdődött az ecuadori börtönökben raboskodó magyar drogfutárok ügyében. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy egy izraeli cég szereli fel a magyar Gripenekre a célzó berendezéseket. Lapszemle.

Hazahozhatnak Ecuadorból két magyar drogfutárt

Két, ecuadori börtönökben raboskodó magyar drogfutár hazahozataláról kezdődött diplomáciai egyeztetés a magyar és a latin-amerikai ország képviseletei között - közölte a Népszabadság érdeklődésére Polgár Viktor külügyi szóvivő. A másik négy, kokaincsempészettel vádolt magyar fogoly esetében erre csak a jogerős ítélet után kerülhet sor. A magyar drogfutárokat embertelen körülmények között tartják fogva a túlzsúfolt ecuadori börtönökben, ahol sok fogoly veszíti életét. Az európai rabok hozzátartozóit pénzért zsarolják a rabtársaik.
A Népszabadság cikke >>>>

Kiutasíthatják az Ecuadorban fogva tartott magyarokat

Büntetőeljárás Kaiser Ede volt barátnője ellen

Hamis tanúzás miatt december közepén büntetőeljárást indított az Ügyészségi Nyomozóhivatal a móri vérengzés miatt elítélt Kaiser Ede volt barátnője és családja ellen, akik alibit igazoltak neki – írj a Magyar Nemzet . Az információt Varga Jenő, az ügyészség szóvivője is megerősítette, de hozzátette: az ügynek még nincs gyanúsítottja. A móri bankrablás elsőfokú tárgyalásán "kételyt ébresztő" vallomást tett Kaiser mellett a védelem négy tanúja - írja a lap. A Fővárosi Bíróság tanácsvezetője akkor még nem tett feljelentést, csupán kirekesztette nyilatkozatukat a bizonyítékok köréből, a másodfokú eljárás után azonban a Fővárosi Ítélőtábla már élt a feljelentéssel.

Izraeli cég fegyverzi fel a magyar Gripeneket

A Magyar Nemzet kérdésére a honvédelmi miniszter főtanácsadója megerősítette azt az izraeli Globes hírportálról származó információt, miszerint eldőlt, hogy az izraeli Rafael cég Litening infravörös célmegjelölő és navigációs konténerével szerelik fel a Gripen-repülőgépeket 11 millió dollár értékben. A beszerzés azóta van napirenden, hogy a Medgyessy-kormány 2003 elején úgy döntött: olyan Gripen-változatot szerez be, amely légi utántölthetősége és precíziós fegyverzete révén alkalmas expedíciós műveletekben való részvételre.
Újsághirdetésben keres fegyverkereskedőt a HM