Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

A Vizsla a Fideszbe harap?

2006.01.06. 07:29
A május 16-án lejáró mandátumú legfőbb ügyész utódját nagy valószínűséggel már az új összetételű parlament választja majd meg – írja a Népszava. A Magyar Hírlap cikke azt elemzi, hogy kinek is rossz igazán a negatív kampány, szakértőik szerint a Magyar Vizsla például a Fidesznek rosszabb, mint az MSZP-nek. Bekamerázzák a Margit-szigetet, mert sok aranyhalat és a rózsát lop a nép. Lapszemle.

Az új parlament dönthet Polt utódjáról

Mind a kormánypártok, mind pedig a nagyobbik ellenzéki párt azt valószínűsítik, hogy a május 16-án lejáró mandátumú legfőbb ügyész utódját már az országgyűlési választások után létrejövő, új összetételű parlament választja meg - írja a Népszava. A kormánypártok azért számolnak ezzel, mert úgy vélik, az államfő csak márciusban nevezi meg jelöltjét, így a parlamenti szavazás a választás utánra marad. Kormánypárti források biztosra veszik, hogy Sólyom nem készül árukapcsolásra, vagyis január közepén a választások időpontjával együtt nem nevezi meg a javasolt utódot.
Részletek a Népszavában >>>>

Nem mindegy, hogy mikor választunk?

Kit harap meg?

Szakértők szerint inkább hátránya, mint előnye származhat a Fidesznek a napokban a postaládákba kerülő Magyar Vizslából - mutat rá a Magyar Hírlap. A módszer, vagyis a negatív kampány "kiszervezése" pedig nem rossz ötlet, és nem is előzmény nélküli a hazai közéletben: Kende Péternek az Orbán Viktorról írt, a 2002-es választás előtt megjelentetett monográfiája szintén tipikus példája volt, hogy lehet anélkül ütni az ellenfelet, hogy a kritikával járó negatívumok az adott pártra visszaüssenek. Épp ezért jár most rosszul a Fidesz a Vizslával, amelyet az olvasók egyértelműen a párttal azonosítanak. Rövidesen megjelenik egyébként Kende Péter újabb Orbán-könyve, Az igazi Orbán címmel.
A Magyar Hírlap cikke >>>>

Bekamerázzák a Margit-szigetet

A Népszabadság ismerteti a főváros terveit, melyek szerint az egész Margit-szigetre kiterjedő térfigyelő rendszert építenek ki a vandálok ellen. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a rongálók évi több százmillió forintos kárt okoznak, a nemrég befejezett futókört például máris burkolathibák és kátyúk csúfítják, mert sok helyen ráállnak az autósok. Ezen kívül lopják az aranyhalakat, és a rózsatőkből is sok fogy. A rendszer negyven kamerából állna, ezt figyelve a rendőrök egy-két perc alatt a helyszínre érnének, és a korábban jól működő csőszszolgálatnál is olcsóbban, százmillió forintos ráfordítással be lehetne üzemelni.