Valér
4 °C
8 °C

Szétlopják a BKV-t

2006.01.20. 07:20
A BKV-t fosztogató vandálok ellopnak mindent, ami csak mozdítható. Bozóki felesége a könyvbotrányban. Jön Putyin. Lapszemle.

Gyűjtők és vandálok

Évente nyolc és fél millió forint kárt okoznak a BKV-nak ismeretlen tettesek csak az utastájékoztató eszközök rongálásával. Rendszeresen lopják a járművekről a járatszámot és a megállókat tartalmazó műanyag táblákat, ezek pótlására évente csaknem ötmillió forintot költ a BKV. A tolvajok sok esetben azok a szenvedélyes gyűjtők, akik csaknem mindent tudnak a tömegközlekedésről. A gyűjtőknél sokkal nagyobb kárt tesznek a társaságnak azok, akik érthetetlen okból és céllal rendszeresen leszaggatják a kocsik belsejében és a megállókban kiragasztott öntapadós tájékoztató matricákat.
Rézletek >>>>

Bozóki felesége a könyvbotrányban

Czike Bernadette, Bozóki András kulturális miniszter felesége volt a projektvezetője azoknak a kísérleti tankönyveknek, amelyben két kormánypárti politikus egy hetét mutatták be gyermekeknek - tudta meg Magyar Nemzet. Az életritmusuk és munkarendjük bemutatásával szabad demokrata és szocialista képviselőket népszerűsítő munkafüzetet a Sulinova Kht. jegyzi; a fejlesztéseket pedig az a Puskás Aurél irányítja, aki az előző ciklusban és most is részt vett az SZDSZ választási programjának elkészítésében - írja a lap. A kísérleti tankönyvet a Sulinova visszavonta, és átdolgozza.
A Magyar Nemzet cikke >>>>

Vége a dackorszaknak

Február végén Budapestre látogat Vlagyimi Putyin orosz elnök - értesült a Népszabadság. Orosz államfő, Borisz Jelcin személyében, legutóbb tizenkét évvel ezelőtt járt Magyarországon. Putyin látogatása önmagában is jelzi, hogy vége a két ország közötti dackorszaknak. Általános várakozások szerint a Putyin-út részeként hat évtized után hazakerül a sárospataki könyvgyűjtemény. A magyar fél viszont hozzájárul a Nyizsnyij Novgorod-i és néhány más oroszországi kulturális intézmény fejlesztéséhez, a Mol Rt. például egymillió dolláros alapítvánnyal.
A Népszabadság cikke >>>>