Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Fidesz biztosan vezet saját felmérésében

2006.01.24. 06:52
A Fidesz Polgári kormányzás 2006 nevű háttérintézménye kétpárti parlamentet és biztos ellenzéki győzelmet jósol. A Keresztapa vezeti az elítéltek könyvkölcsönzési toplistáját – írja a Népszabadság. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a honvédség szünetelteti a toborzóakciókat. Vizsgálják Bayer Zsolt köztévés szerződéseit. Lapszemle.

Biztos

Nagymintás, országos közvélemény-kutatást végzett a Fidesz Polgári kormányzás 2006 nevű háttérintézménye, ellenzéki győzelmet és kétpárti parlamentet jósolva - derül ki a Magyar Nemzetben. A megkérdezettek szerint amennyiben most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat, úgy az MSZP a szavazók 34 százalékának, a Fidesz 40 százalékának a voksát nyerné el. A voksolók 16 százaléka tekinthető bizonytalannak, akik várhatóan a kampány hajrájában hozzák meg végső döntésüket.
A felmérés >>>>

Nincs toborzás

Mára meghaladja a hétezer-ötszázat a Magyar Honvédséghez jelentkező szerződéses katonák száma – írj a Magyar Hírlap. Ezzel gyakorlatilag sikerült felszámolnia a hadsereg vezetésének a sorkatonai szolgálat megszűnése után keletkezett űrt. A Honvédelmi Minisztérium ezért egyelőre megszünteti a toborzóakcióit. Az idén négy nagyobb bevonulást terveznek szerződéses katonáknak.
A Magyar Hírlap cikke >>>>

Népszerű a könyvtár a börtönökben

Nem könyvtáraikról híresek a túlzsúfolt hazai börtönök, pedig a fogvatartottak legalább 70 százaléka könyvtárhasználó – olvasható a Népszabadságban. A Szegedi Fegyház és Börtön, más néven a Csillag kölcsönzési toplistáját Mario Puzo regénye, A Keresztapa vezeti, a második helyen a Vesztőhely című Ajtamatov regény áll. Népszerű még a Da Vinci-kód, a Harry Potter vagy Rejtő Jenő regényei. A Nemzeti Kulturális Alap támogatja az elöregedett börtönkönyvállomány frissítését. A BVOP-n kapott adatok szerint 2004-ben 303 ezer kötet könyv volt 36 hazai intézetben. Ennek alapján a 16 441 (tavaly 16 426) fogvatartott mindegyikére 18 kötet jutott.
Cikk a Népszabadságban >>>>

Vagabunds

Napokon belül az MTV Közalapítvány kuratóriuma elé kerül azoknak a köztévé és Bayer Zsolt cége közti szerződéseknek az ügye, amelyek felderítésére a köztévé felügyelő bizottsága (fb) indított vizsgálatot. A publicistát is tagjai közt tudó kft.-nek a fb szerint 137 millió forintot utalt az MTV két el sem készült produkcióért. Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet újságírója a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy egy forintot sem látott az egészből.
Részletek >>>>