Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Álmok álmodói

2006.01.25. 07:43
A Magyar Hírlap kiszámolta, hogy Orbán Viktor ígéreteinek betartása eddig 1200 milliárd forintba kerülne. A Fidesz tagjainak átlagéletkora a legmagasabb és náluk a legkevesebb a nő – derül ki egy másik felmérésből. A Magyar Nemzet arról ír, hogy plusz ötmilliárdra van szükség a nagykörúti Siemens villamosok fogadásához. A szegényebb strandok, uszodák a határidő után több évvel is képtelenek vízforgatót vásárolni. Lapszemle.

Felmondással zsaroltak a tolnai sebészek

Csak napi 50 ezer forintért hajlandóak gyógyítani a tolnai sebészorvosok - tudta meg a Blikk. A négy sebész által alapított kft. a napidíjat 50 ezer, a hétvégi ügyeletit 72 ezer forintban számította meg. A kórház vezetése elutasította az ajánlatot, erre az orvosok felmondtak. Így kritikus helyzetbe került az intézmény – állítják a szekszárdi kórház vezetői. A sebészek elismerik, hogy valóban magas összeget kértek, ám - mint mondták - az tartalmazta az adókat, a járulékokat, a biztosítások költségeit. Dr. Muth Lajos, a szekszárdi intézmény főigazgatója példa nélkülinek nevezte a sebészek igényelte összegeket.

1200 milliárd

Virtuálisan már több százmilliárd forintot költött el Orbán Viktor a társadalombiztosítási alapok pénzéből az elmúlt napokban, miközben arra még nem született forgatókönyv, hogy a kieső bevételeket miként pótolnák. A nagyobb foglalkoztatáshoz fűzött remények ugyanis nem fedeznék meg azt az ezermilliárd forintot meghaladó hiányt, amelyet az ígéretek teljesítése jelentene.
Részletek >>>>

Drága villamosok

Több mint ötmilliárd forintot kell sürgősen félretennie a fővárosi önkormányzatnak, hogy egyáltalán fogadni tudja az évek óta megrendelt nagykörúti Siemens villamosokat tavasszal – értesült a Magyar Nemzet. A 36 milliárdos beruházás pluszköltségeként jelentkezik az újabb tétel, amelyből peronokat, áramellátó rendszert és kocsiszínt kell átalakítani.
A Magyar Nemzet cikke >>>>

Számok

A Fidesz jelöltjei között a legkisebb a nők aránya, és az átlagéletkor is itt a legmagasabb – derül ki a Magyar Hírlap cikkéből. Az indulók 49 százaléka 45 évesnél idősebb, és csak 2 százalékát teszik ki a 30 év alattiak. Az MSZP jelöltjeinek 10 százaléka viszont fiatalabb 35 évesnél, csakúgy, mint az SZDSZ aspiránsainak aránya. A korelnök a fideszes Borhidi Attila, illetve az MSZP-s Kapolyi László a maga 74 évével, a legfiatalabb induló pedig a 24 éves szabad demokrata, Takács Flóra. A kisebbik kormánypárt 29 nőt indít egyéniben, a szocialisták tízzel kevesebbet, az MDF 13-at, a Fidesz pedig csak nyolcat – derül ki a Magyar Hírlap cikkéből.
Még több szám >>>>

Nem forgatják

Uszodákat zárhatnak be az év végén, mert az újabb haladék sem elég a vízforgatók beépítésére - állapította meg a Népszabadság. Az uszodák, medencék korszerűsítéséről szóló, 1996-ban született rendelet szerint 2002. december 31-ig vízforgató berendezéssel kell ellátni az összes nem gyógyvizes strandfürdőt. Ezt a határidőt módosították, de úgy tűnik, hiába. A dunántúli megyékben, a legtöbb uszodában, vagy téli sportolásra is alkalmas, ideiglenesen befedett strandon van vízforgató a medencékben, a keleti megyékben azonban több helyen hiányzik ez a berendezés.
A Népszabadság írása >>>>