Gál
3 °C
16 °C

Szabó István életet mentett

2006.01.27. 07:13
Megkezdődött a harc a kopogtatócédulákért, írja a Népszabadság. Kulcsra zárt ajtóval választották el cigány gyerekeket a többiektől egy kerepesi általános iskolában, számol be az ügyről a Magyar Hírlap. Szabó István a Népszabadságnak nyilatkozott az állambiztonsági munkáról. Újra lehet miniszterelnök-jelölt vita. Lapszemle.

Kulcsra zárt cigányok

Kulcsra zárt ajtóval választották el a roma gyerekeket a többiektől egy kerepesi általános iskolában – idézi pénteki számában a Magyar Hírlap a kisebbségi ombudsman megállapításait. Kaltenbach Jenő napokban indult vizsgálata szerint az órák idején kulcsra zárták azt a folyosót, amely a romákból álló, gyógypedagógiai osztályok épületrészét választotta el a többi gyerektől. Tűz esetén a speciális osztályok tanulóinak a bezárt ajtón keresztül kellett volna menekülniük. A jogszabályokkal ellentétesen alakította ki az igazgató a gyógypedagógiai osztályokat is: volt olyan amelyikben egy roma sem tanult, egy másikban viszont a diákok 85 százaléka volt cigány.
A szegregációról a Magyar Hírlapban >>>>

Szabó István életet mentett

"Hálás vagyok a sorsnak, és utólag büszke lehetek a történtekre. Életem legbátrabb, legvakmerőbb cselekedete volt az állambiztonsági munka. Hiszen ezzel mentettük meg egyik évfolyamtársunkat az 1956-os forradalom után a leleplezéstől és a biztos akasztástól" - így reagált a Népszabadságnak Szabó István Oscar-díjas filmrendező az Élet és Irodalom cikkre, amelyben Gervai András filmszakíró föltárja Szabó ügynöki múltját.
Szembesítés a Népszabadságban >>>>
Szabó István ügynök volt

Cédulaharc

Egy hónapja terjed a hír, hogy a Fidesz és a polgári körök aktivistái az MDF-nek szánt kopogtatócédulákat is el akarják vinni - állítja Csapody Miklós a Népszabadságban. Hende Csaba ezt visszautasítja. A Fidesz-KDNP színekben induló Horváth Balázs viszont vallja, hogy az MDF-re adott szavazatok elvesznek. Csapody Miklós arról is hallott: több jelöltjüket azzal keresik meg a Fideszből, hogy lépjenek vissza a parlamenti képviselő jelöltségtől, cserébe ősszel önkormányzati pozíciót kaphatnak.
Totális mozgósítás >>>>

Újra lehet miniszterelnök-jelölt vita

Várhatóan ezúttal is nyilvános vitát folytatnak a választások előtt a miniszterelnök-jelöltek. Ebben a szellemben nyilatkozott a Népszavának a kormányfő sajtófőnöke és a Fidesz szóvivője is. A korábbi hagyományoknak megfelelően a nagyobbik ellenzéki párt elnökének kellene kihívnia a mai miniszterelnököt, ám ez még nem történt meg. Veres János jelenlegi és Varga Mihály korábbi pénzügyminiszter azonban csütörtökön már vitázott a tévékamerák előtt.
Várhatóan >>>>