Valér
2 °C
8 °C

Kitúrta az APEH a 'vakondot'

2006.01.31. 07:17
Hivatalvesztés a büntetése a miniszterelnök cégének adatait kiadó hivatalnoknak. Gyurcsány megelőzte Orbánt, Terry Black a parlamentbe készül. Lapszemle.

Kitúrt vakond

A legsúlyosabb büntetést, hivatalvesztést rótt ki az adóhivatal arra az alkalmazottjára, aki tavaly megnézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi cége, a Fittelina Kft. adatait - tudta meg a Népszabadság az APEH-nél. Ez az elbocsátás mellett azt is jelenti, hogy három évig nem alkalmazhatja közigazgatási szerv. A lap információi szerint az ügyben két hete döntött a fegyelmi tanács, pontosan az azt megelőző napon, hogy a kormányfő részt vett az APEH évindító értekezletén. (Az APEH keddi közleménye szerint még nem jogerős a döntés)
Részletek >>>>

Terry Black pártja

A már öt éve működő, a szocialistákkal rokonszenvező Szabad Szabadságért Párt is elindul az országgyűlési választásokon - jelentette be a Nap-kelte adásában Terry Black pártelnök. Az előadóművész azt mondta, ha a parlamentbe jutásra nyilvánvalóan nincs is esélyük, de bízik abban, hogy a XIV. kerületben bekerül a jelöltek közé, és megmérettetheti magát.

Kampányarcok

Az MSZP és a Fidesz szoros versenyt fut az elsőségért, s várható listavezetőik népszerűségért vívott párharca is izgalmas, kiélezett. Ezúttal Gyurcsány Ferencnek minimális előnye van Orbán Viktorral szemben: 51, illetve 48 ponttal rendelkeznek. Mindketten a rangsor élvonalába tartoznak, s a mezőny felső részében található a két kisebbik parlamenti párt frontembere, Dávid Ibolya és Kuncze Gábor is - derül ki a Szonda Ipsos friss elemzéséből, melyet a Népszabadság ismertet.
A kutatás részletes adatai >>>>

Biztosított alvilági bevételek

A legtöbb biztosító a kártérítés kifizetése előtt magánnyomozót küld a károsultakhoz, hogy megvizsgáltassa a káresemény körülményeit – írja a Népszabadság. A biztosítási csalásra specializálódott bűnszervezetek trükkjeit azonban sokszor ők is csak hónapok munkájával képesek leleplezni.
A Népszabadság cikke >>>>