Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Kit mártott be Poló Márk?

2006.02.07. 07:14
Minden korábbinál nagyobb demonstrációra készülnek a feloszlatott Vér és Becsület egykori tagjai. Számos külföldi netes áruház tiltólistára tette a magyarországi címeket, miután többször nem érkeztek meg a küldött csomagok – írja a Magyar Hírlap. Egy protokollszakértőt azzal gyanúsítanak, hogy ellopta egy országgyűlési képviselő irattárcáját. A Blikknek nyilatkozó Bokor Közösség tagjai azt állítják, hogy a papok tönkretették családjukat. Lapszemle.

Több pap is érintett az ügynökügyben

A Bulányi-féle Bokor Közösség tagjai azt állítják, hogy az 1976-ban bíborossá választott Lékai László is érintett az ügynökügyben. Bulkai Tamás és Ádámosi Margit a Történeti Levéltártól kikért iratokra hivatkozva az állítják a Blikknek, hogy beazonosítottak egy egyházi ügynököt, aki Poló Márk fedőnéven jelentett róluk. Az iratok szerint Lékai aktívan részt vett a Bokor Közösség megfigyelésében és lejáratásában. A nyilatkozók azt állítják, hogy a papok tönkretették családjukat. Ugyancsak zaklattak a papok egy kiábrándul, az egyház kötelékeiből kilépett kispapot, Malota Lászlót, akinek telefonon ígértek súlyos büntetést.

Bermuda

Több nemzetközi internetes áruház is tiltólistára tett magyarországi címeket, miután többször nem érkeztek meg az ide küldött csomagok – írja a Magyar Hírlap. A Magyar Posta szerint nem ők a felelősek az esetek többségében, hanem a futárok és más közvetítők, bár azt elismerik: a rendelt áruk zömének útját nem is tudják nyomon követni. A Postától tavaly összesen hatszáz elveszett külföldi csomag után kértek a címzettek kártérítést, körülbelül a felük kapott is. A problémát a postákat tömörítő Egyetemes Postaegyesület, illetve a Magyar Posta is ellenőrzésekkel próbálja orvosolni.
Magyarország a csomagok Bermuda-háromszöge? >>>>

Elveszik a gyerekeket

Feljelentést tett a nagykátai gyámhatóság kiskorú veszélyeztetése miatt az anya ellen. Az asszony távollétében öt gyermeke kis híján bennégett a nagykátai házban. A Blikk úgy tudja, hogy a gyerekeket már nem engedik haza a kórházból, ugyanis a gyámügy elveszi őket anyjuktól. Egy hónappal ezelőtt, egyszer már elvitték a gyerekeket, mert a szakemberek úgy ítélték meg: anyjuk nem tudja ellátni őket, de akkor visszakerültek.
Elveszik anyjuktól a megégett gyerekeket >>>>

Tüntet a Vér és Becsület

A Magyar Hírlap szerint minden korábbinál nagyobb demonstrációra készülnek a hónapokkal ezelőtt újfasiszta nézetei miatt feloszlatott Vér és Becsület Kulturális Egyesület egykori vezetői és tagjai. Több mint ezer résztvevőt, köztük sok külföldit várnak becsületnapi rendezvényükre február 11-én. A helyszín egyelőre titok, csak három nappal az esemény előtt hozzák nyilvánosságra külön erre az alkalomra létrehozott internetes oldalon. Tartanak attól, hogy más szervezetek is bejelentkeznek az adott időpontra és helyre, s így kiszorítják őket.
Becsület napjára külföldieket is vár az egykori Vér és Becsület >>>>

Gyanús protokollszakértő

A dabasi rendőrkapitányság azzal gyanúsítja Ottlik Károlyt, az ismert protokollszakértőt, hogy 2004 őszén ellopta egy országgyűlési képviselő tárcáját, benne 70 ezer forinttal, és a képviselői személyes iratait és képviselői igazolványát - értesült a Népszabadság. A körözött képviselői igazolvány tavaly év végén egy közlekedési balesetben megrongálódott autóból került elő Budapesten. Állítólag Ottlik autójából. Gyanúsítottként hallgatták ki Ottlik Károlyt, aki azonban kategorikusan visszautasította a gyanúsítást. Szerinte egy képviselő minden alapot nélkülöző rágalmazásának az áldozata.
Képviselői igazolványt lopott Ottlik Károly? >>>>