Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Repülő alakú emlékpark épül Hejcén

2006.02.08. 08:58
Emlékparkot épít az önkormányzat a szlovák repülőgép balesetének helyszínén, Hejcén, ahol a szlovák kormány is emlékművet akar állítani. A mentőautók harmadában van csak újraélesztő készülék. A Medián szerint a bizonytalanoknak inkább Gyurcsány értékelése tetszett. A Magyar Nemzet úgy tudja, a szocialista Nyakó István idő előtt gyűjtött kopogtatócédulákat. Lapszemle.

Emlékpark Hejcén

A hejcei önkormányzat emlékparkot, a szlovák kormány emlékművet kíván létesíteni a falu mellett január 19-én történt repülőszerencsétlenség áldozatainak tiszteletére – írja a Népszabadság. Az emlékpark helyét a templom, a temető és a püspöki kastély által közrezárt, háromszög alapú közterületen jelölték ki, a park formája repülőgépre emlékeztetne, amely az orrával a tragédia helyszíne, a Borsóhegy felé „mutatna”.
Repülőt formázó emlékpark Hejcén >>>>

Nincs elég újraélesztő készülék

A mentőautók harmadában van csak félautomata defibrillátor, a jelenlegi néhány száznál pedig legalább tízszer több újraélesztő készülékre lenne szükség a közterületeken – írja a Magyar Hírlap. A hirtelen szívhalál az egyik vezető halálok Magyarországon, óránként egy ember veszti életét emiatt. A kardiológusok szerint az esetek fele megmenthető lenne, ezért növelni kellene a nyilvános helyeken, főleg a bevásárlóközpontokban, sportlétesítményekben és hivatalokban elhelyezett újraélesztő berendezések számát. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerint a 830 mentőautó közül csak a 150 rohamkocsiban, és másik 100 autóban van ilyen készülék, az elmúlt években ugyanis nem volt keret műszerfejlesztésre.
A mentőautókban sincs elég defibrillátor >>>>

Hamar kopogtattak

Hétfő helyett már múlt pénteken és szombaton eljuttatta Krasznokvajda és négy település lakosságához a körjegyző a kopogtatócédulákat – tudta meg a Magyar Nemzet. A választókerület szocialista képviselőjelöltje, Nyakó István kapott az alkalmon, s törvényt sértve kezdte el aktivistáival a szelvények gyűjtését.
Törvénytelenül kopogtattak >>>>

Az értékelés értékelése

Szűk egy héttel a volt és a jelenlegi miniszterelnök évértékelése után továbbra is döntetlenre álla két nagy párt első embereinek versengése - írja a Népszabadság a Medián felmérésére hivatkozva. Beszédével Orbán Viktor Fidesz-elnök talán sikeresebben tudta mozgósítani a saját híveit, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök viszont szimpatikusabb volt a "bizonytalanok" számára. Szakértők szerint az "évértékelősdi" leginkább a saját tábor mozgósítására alkalmas, amiben Orbán Viktor - valószínűleg a közvetlenebb előadásmódnak köszönhetően - jobban teljesített Gyurcsánynál.
A bizonytalanoknak inkább Gyurcsány értékelése tetszett >>>>